sunt in concediu de ingrijire la o firma care se vinde.Ce se intampla cu cartea mea de munca?Precizez ca firma este sucursala.
multumesc pentru raspuns
Ar mai trebui niste precizari din partea dvs.:
- a cui sucursala este?
- cum se "vinde" si ce anume: spatiul sau persoana juridica?
- ce vechime aveti la acest loc de munca?
este una din sucursale ale unei societati
se vinde imobilul, fabrica de productie,nu stiu daca se preiau si angajatii , daca este obligatia cumparatorului
inainte de intrarea in concediu de ingrijire aveam 2ani vechime in locul respectiv
sper ca am fost destul de explicita
multumesc frumos
1. Nu prea sunt clare cele redate de dvs.
2. Ar fi bine sa discutati cu angajatorul, sa va spuna despre ce e vorba.
3. Pentru ca sunteti in CCC nu vi se intampla nimic. Carnetul de munca este si ramane la ITM.
4. Va redau din Codul muncii un extras sa vedeti ce drepturi aveti (sa i le aratati si angajatorului):
Protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia
Art. 169. - (1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.
Art. 170. - Cedentul si cesionarul au obligatia de a informa si de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor cu privire la implicatiile juridice, economice si sociale asupra salariatilor, decurgand din transferul dreptului de proprietate.