avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renunţare detaşare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renunţare detaşare

Bună ziua,
Cum se poate renunţa la o detaşare înainte de perioada prevăzută ?
Un grefier a fost detaşat pe o perioadă de 6 luni de la o judecătorie la alta. Repetând întrebarea de mai sus, aş dori să mă ajutaţi cu un răspuns util. Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: bacau73 , utilizator 17:27, 3 Decembrie 2014
Incetarea detasarii o poate dispune cei doi "angajatori" (adica prin intelegerea dintre conducerea celor doua judecatorii).
Angajatorul in cazul de faţă este Curtea de Apel care a dat ordin de detaşare pe o perioadă de 6 luni. Întrebare: Curtea poate da dispoziţia de încetare a detaşării înainte de termenul de expirare ? Care e temeiul legal?
Asa cum a decis detasarea , tot asa poate decide si incetarea detasarii. Este vorba despre “principiul simetriei actelor juridice ”: un contract legat prin intelegere, prin consimtamantul mutual al partilor va putea fi dezlegat, in mod simetric, prin consimtamantul mutual in sens contrar al partilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc mult. Toate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetare detașare daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Dacă unui salariat i se întrerupe detașarea înainte de perioada stabilită în actul adițional la CIM este nevoie de un alt act adițional de încetare ... (vezi toată discuția)
Detasare vicsilron vicsilron Buna ziua, Am o rugaminte la dvs. In legatura cu procedura de detasare. De ce acte am nevoie si ce pasi trebuie urmati mai exact. Imi puteti da o legatura ... (vezi toată discuția)
Incetare detasare inainte de termen CalinStefania CalinStefania Buna ziua! Am dispus detasarea a 5 salariati de la firma x la firma y pentru o perioada de 3 luni. Dupa o luna firma la care s-a dispus detasarea realizeaza ca ... (vezi toată discuția)