avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetare detașare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetare detașare

Dacă unui salariat i se întrerupe detașarea înainte de perioada stabilită în actul adițional la CIM este nevoie de un alt act adițional de încetare detașare și care este baza legală din Legea 53/2003?
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2021
daniela1965@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:16, 9 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Detasarea se decide prin act unilateral al angajatorului.

Potrivit principiului simetriei actelor juridice, subiectul de drept care are capacitatea și calitatea de a încheia un act juridic este acela care are și dreptul de a hotărî sau cere, după caz, rezilierea lui.
Pentru încetarea detașării nu există temei legal.
În practică, în baza acordului dintre cei doi, angajator și salariat, se va emite o decizie de încetare a detașării salariatului în cauză. Decizia va fi adusă la cunoștința salariatului respectiv.
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care acord ? Detașarea este o decizie unilaterala .

Obs.
Nu mai citați raspunsurile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunţare detaşare bacau73 bacau73 Bună ziua, Cum se poate renunţa la o detaşare înainte de perioada prevăzută ? Un grefier a fost detaşat pe o perioadă de 6 luni de la o judecătorie ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in timpul detasarii Sesmar Sesmar Buna ziua, va rog sa va exprimati o opinie juridica referitoare la legalitatea desfiintarii unui post de lucru in perioada detasarii, mutarea angajatului pe ... (vezi toată discuția)
Act aditional sau decizie de modificare andremar andremar Buna ziua, sunt o societate comerciala si am intocmit un act aditional in vederea detasarii unui salariat la o alta societate.Am spus in raspunsul dat catre ... (vezi toată discuția)