avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate emite titlu executoriu pe calea ordonantei de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate emite titlu executoriu pe calea ordonantei de plata impotriva unui debitor pentru neplata unor facturi de prestari servicii, daca nu exista un contract intre acesta si creditor?

Buna ziua. Exista posibilitatea ca o instanta sa constituie, pe calea ordonantei de plata, un titlu executoriu pentru niste creante care nu au temei intr-un contract incheiat intre parti? In speta, daca prestatorul de servicii a emis facturi de plata catre consumator, dar intre parti nu a fost incheiat niciun contract in acest sens, este consumatorul tinut sa achite facturile respective? De asemenea, se poate considera ca respectiva creanta este certa, lichida si exigibila in lipsa unui contract?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andreeabanu , utilizator 14:34, 27 Noiembrie 2014
Titlul IX - Procedura ordonantei de plata

Art. 1.013
Domeniu de aplicare
(1) Prevederile prezentului titlu se aplica creantelor certe, lichide si exigibile constand in obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv din cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta, constatat printr-un inscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui inscris, insusit de parti prin semnatura ori in alt mod admis de lege.

Nu este aplicabila procedura ordonantei de plata, in lipsa unui contract, dar se poate actiona in instanta cu o actiune de drept comun.
Multumesc pentru raspuns. S-ar putea, deci, invoca o exceptie de inadmisibilitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare factura neplatita Anca Brinzaru Anca Brinzaru Buna ziua! Am un PF prin care am incheiat un contract de prestari servicii cu un alt PF, servicii pentru care am taiat factura conform contractului; acest PF a ... (vezi toată discuția)
Ordonanță de plată sau cerere cu valoare redusă Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Daca am facut o somatie unui beneficiar fara termenul de 15 zile si o alta notificare cu termen de 30 zile pentru plata sumei, pot depune in instanta o cerere ... (vezi toată discuția)
Drept procesual civil, partea speciala anairda2 anairda2 care este diferenta dintre procedura in ordonanta si ordonanta presedintiala (vezi toată discuția)