avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pasi de parcurs pentru contestatie obligatie plata de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pasi de parcurs pentru contestatie obligatie plata de la ANAF

Buna ziua,

Am primit de la ANAF o instiintare ambigua cum ca am de plata 200 ron pentru un impozit restant din 2012. Puteti vedea aici continutul Titlului Executoriu [ link extern ]

Din cate inteleg am 15 zile ca sa contest in instanta fiindca scrie "Impotriva prezentului inscris se poate introduce o contestatie la instanta judecatoreasca competenta" .

Intrebari :
1) Care ar fi instanta judecatoreasca competenta, tinand cont de faptul ca locuiesc in sector 6, Bucuresti si documentul este emis de ANAF ?
2) Am toate actele doveditoare pentru plata impozitelor din perioada mentionata. Ca sa contest datoria de plata trebuie sa apelez la un avocat sau este vreo procedura mai simpla explicata undeva ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 00:37, 28 Noiembrie 2014
1. Judecatoria sectorului 6.
2. Procedura civila nu este simpla insa suma pe care ar trebui sa o platiti, 200 lei, nu cred ca merita cheltuielile cu un avocat. Trebuie sa vedeti daca ati platit exact ceea ce ANAF zice ca n-ati platit, adica contrubutiile acelea pentru asigurari sociale iar daca le-ati platit sa va adresati Judecatoriei sectorului 6 cu o contestatie la executare prin care sa cereti instantei sa anuleze titlul executoriu pentru faptul ca debitul a fost stins prin plata cu mult timp inainte.
Din documentul ANAF nici nu se intelege ce nu am platit, este amuzant ca pe coloana 2, la ultimul rand unde ar trebui sa fie numarul documentului care era initial de plata este trecut in mod aberant "Doc nr 1234567890" din 01.07.2010 , termenul legal de plata 26.03.2012.

Exista vreo institutie unde pot sa cer lamuriri referitor la exact ceea ce nu s-a platit , ce tip de contributie , ca sa corelez aceasta informatie cu copiile de la chitante pe care le am ?

Din raspunsul dvs. inteleg ca este foarte dificil de contestat , ca timp si proceduri, fara ajutorul unui avocat ?

Multumesc
Doamna/domnisoara
Nu stiu daca datorati sau nu cei 200 lei insa, cat timp de la ANAF chiar daca ai hotarari judecatoresti ultra-supra-extra-giga-iocto-mega-definitive nu poti recupera bani iar suma pretinsa de ei e mai mica decat onorariul unui avocat stagiar de 2 luni, va sfatuiesc sa platiti. Va rog sa ma credeti ca-mi face greata un astfel de sfat, dar e spre binele d-voastra. In Romania daca e vorba de dat bani la stat "Plateste si nu cerceta" este intelepciune curata. Altfel urmeaza penalitati si cheltuieli suplimentare, popriri, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare creanta judecatorie vs. tribunal adrianadamian2009 adrianadamian2009 Rugam un raspuns la urmatoarea situatie: In anul 2009, am primit de la ANAF o somatie si un titlu executoriu pentru neplata unor “obligatii de ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu executoriu coiciu coiciu am primit os somatie+titlu executoriu de la directia venituri buhet local sector 2 ptr neplata unor amnezi; mentionez ca ptr aceste amenzi sunt un proces cu ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)