avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie

sunt angajata in propria mea firma (cim cu 2h/zi). in 08.10.2014 am nascut, fara ca cim-ul meu sa fi suferit vreo modificare (el continua sa fie activ). as dori sa beneficiez de stimulentul de insertie, dat fiind ca nu voi fi in ccc.
pe actele necesare primite de la primarie scrie ca acest stimulent se acorda dupa terminarea concediului de maternitate. intrebarea mea este: eu, neavand nici concediu medical nici de maternitate, pot beneficia de cei 500 lei/luna?

de asemenea, pentru fiul meu in varsta de 4 ani, pot beneficia retroactiv de alocatie? (nu am depus niciodata acte pt alocatia sa).

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:08, 27 Noiembrie 2014
1. - Avand contract individual de munca (chiar si cu 2 ore pe zi) indeplineati conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal), chiar daca dvs. nu ati beneficiat de acest concediu.
- In aceste conditii veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce se considera ca au expirat cele 126 de zile de concediu de maternitate (adica incepand cu a 64 zi de la data nasterii).

2. Alocatia de stat pentru copii se acorda pentru cel mult 12 luni in urma de la data depunerii cererii la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot benefia de stimultent de insertie eu (tatal) daca sotia mea nu are serviciu? catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog spuneti-mi si mie daca pot beneficia de stimulent de insertie (cred ca asa se numeste) daca sotia mea nu are serviciu si am doar eu si daca ... (vezi toată discuția)
Bani pt nou nascut florin sebastian florin sebastian ce bani primeste o mamica pentru primul nascut ? (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru stimulent liveomars liveomars Buna ziua, Am nascut pe data de 11 februarie 2014, nu voi intra nici eu nici sotul in CCC,optam pentru stimulent si va depune sotul actele necesare. 1. ... (vezi toată discuția)