avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz detasare

Poti inceta disciplinar CIM salariat pt refuz detasare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 2 Iunie 2009
Parerea mea este ca da, se poate desface disciplinar c.i.m.
Multumesc! aceasta este si parerea mea...voi urma procedura cercetarii disciplinarea pentru a vedea care sunt argumentele refuzului.

Acum, o alta intrebare:
Avand in vedere ca legea nu interzice, pe perioada detasarii pot anagaja pe pozitia celui care a fost detasat?
Un contract pe durata determinata pe perioada cat CIM salariatului detasat este suspendat.

Da, puteti, in baza art.81, lit.a) din Codul muncii.
Codul Muncii prevede la art.81 ca, contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată numai în următoarele cazuri:
a) înlocuirea unui salariat în cazul suspendării contractului său de muncă, cu excepţia situaţiei în care acel salariat participă la grevă;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz detasare Ananik Ananik Buna ziua! Care sunt motivele pentru care salariatul poare refuza detașarea? (vezi toată discuția)
Detasare personal Andi Andreea Andi Andreea Buna ziua, Se pot detasa angajatii dintr-o firma , iar aceasta sa ramana fara activitate? Si daca angajatii refuza detasarea , ce ar trebui sa faca ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Se poate refuza o detasare impusa de angajator? adivoinea adivoinea Buna seara, Situatia este urmatoarea...mama mea lucreaza intr-o institutie de stat intr-un oras mic. In urma unor divergente cu directorul ... (vezi toată discuția)