avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Divort prin mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Divort prin mediere

buna ziua am si eu o intrebare referitor la o invitatie la mediator daca vreau sa schimb mediatorul am acest drept sau nu

am primit o invitatie la mediator nu stiu ce sa fac ca mi se pare ceva in neregula cu mediatorul ca este un cunoscut cu persoana inplicata in divort

daca ma duc la mediere si nu semnez nimic ca nu imi convine unele lucruri ce se intampla

dupa consultatie la mediator si se ajunge la intelegere cat dureaza pana se da sentinta

Interventie moderator: va rog sa nu mai deschideti topicuri noi ci sa continuati discutia pe acest topic deschis. Multumesc pentru intelegere.

Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Nu se intampla nimic. Ideea de mediere, inseamna intelegere pe cale amiabila. Aveti posibilitatea sa spuneti ce va convine si ce nu, sa veniti cu propuneri si sa initiati discutii. Daca se va ajunge la "un numitor comun", se va incheia acordul. Daca nu, nu!
Intrucat am comasat topicurile deschide de dvs. o sa va raspund la ultima intrebare.

Odata depusa cererea de consfiintire a acordului de mediere prin hotararea de expedient, se va fixa un singur termen, la care in camera de consiliu se va da hotararea. Nu este o situatie similara celei in care partile nu se inteleg, astfel ca exista mai multe termene.
Puteti sa va alegeti dvs un alt mediator, procedura se numeste co-mediere. Vor fi doi mediatori care vor lucra impreuna cu partile aflate in litigiu pentru a ajunge la un rezultat de succes, la un divort amiabil.
legally_aid a scris: Desigur că aveți dreptul să propuneți și dvs. mediatorul, dacă aveți vreo suspiciune cu privire la mediatorul care v-a adresat invitația la mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori la mediator mtla_22 mtla_22 Pentru un divort cu minori, acordul se depune in instanta pentru consfintire - printr-o cerere de consfintire a acordului de mediere, sau se depune o cerere de ... (vezi toată discuția)
Care dintre partile aflate intr-un conflict poate apela la un mediator? hyo hyo Buna ziua! ma numesc Marinela din Iasi si as dori sa ma ajutati intr-o problema . Am avut un proces cu final in favoarea mea dar paratul a depus recurs ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor prin mediere Monica_1983 Monica_1983 Cum se divorteaza prin biroul de mediere si cat dureaza? (vezi toată discuția)