avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sarcina nedorita de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sarcina nedorita de tata

Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de acord , am vreun suport legal pentru a impiedica acest lucru?
Stimate domn,

Raspunsul meu nu vizeaza dorintele sau sentimentele dvs., nu va judeca (nu am aceasta calitate) si nici nu va pune la "zidul infamiei", ci doar va explica ce implicatii pot aparea pentru dvs. din punct de vedere legal.
In consecinta, reiterez faptul ca din punct de vedere legal, nu puteti interveni in hotararea viitoarei mame.
Legea va protejeaza pentru ca nu va obliga sa va legati viata de femeia pe care nu o doriti, dar de copilul rezultat din aceasta legatura ( de 10 minute, o ora, o luna sau 5 ani) sunteti legat pe viata si chiar dupa trecerea in nefiinta, pentru ca el vine la mostenirea pe care o veti lasa.
Stimata doamna , raspunsul meu se adresa doamnei de mai sus , dumneavoastra va multumesc ptr clarificarea din punct de vedere juridic , de la doamna Robu inca astept un raspuns la intrebarea daca ar face un copil cu un barbat ce nu o iubeste si nu vrea sa aibe nici o tangenta cu ea ? =D>
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
dunncan, utilizator
Inteleg ca sunteti suparat ca partenera dvs a luat aceasta decizie unilateral, fara sa tina cont de dorinta dvs. Probabil ca ea a gandit doar pe termen scurt: la bucuria maternitatii si la faptul de a avea un copil. Copilul insa nu este o extensie a parintelui, el va deveni o persoana independenta, si pentru echilibrul lui emotional va avea nevoie atat de prezenta mamei in viata lui, cat si de prezenta tatalui. Mama nu poate sa suplineasca tatal si viceversa. Ce solutie ati avea decat sa incepeti sa va impacati cu situatia....?
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
dunncan a scris:

Inainte de a folosi un ton superior , aflati ca am folosit prezervativ , s-a spart , a mintit ca i-a pastila , si nu inteleg de ce credeti ca ea e responsabila , atata timp cat eu consider ca nu vreau sa fiu tatal unui copil facut cu o femeie care nu o iubesc !


@dunncan, avand in vedere faptul ca sunteti probabil un om educat, trebuia sa stiti si dvs. ca absolut nicio metoda de contraceptie, cu exceptia abstinentei, nu este 100% sigura. Pornind de la aceasta premisa, in momentul in care decideti sa va angajati in relatii sexuale cu o femeie (si viceversa), trebuie in mod automat sa va asumati si potentialele consecinte pe care acum le considerati nedorite. Probabil la acest lucru se refereau antevorbitorii mei, coroborat cu circumstanta ca ati folosit si dvs. un ton condescendent (in sens peiorativ) cand o descriati pe partenera dvs cu apelative cinice. Cred ca tonul ironic nu isi avea rostul nici din partea dvs, cum persoana respectiva a fost alegerea dvs; nimeni nu v-a constrans sa intretineti acele relatii. Riscul s-a produs, acum va aflati in fata faptului implinit si va trebui sa luati alte decizii.

Toate cele bune .
Eu cred ca o persoana care are o aventura ar trebui sa isi asume absolut tot ce poate decurge de acolo, inclusiv "un accident". Un avort e renuntarea la un viitor om si nici mama nu poate fi obligata sa isi ucida copilul, fie el si de cateva saptamani. La logica pe care o aveti pot si eu intreba cum puteti sa aveti o aventura sexuala cu o femeie pe care nu o iubiti?!

Alte discuții în legătură

Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate feriha83 feriha83 Am o mare nelamurire am primit o instiintare ptr a recunoasre paternitatea unui copil si pensie alimentara ,mentionez ca am fost o singura data cu fata ... (vezi toată discuția)
Relație pasageră, urmată de o posibilă sarcină nedorită de partener și de hărțuire. cum poate evita tatăl să-și exercite drepturile și obligațiile de părinte? ContSters461809 ContSters461809 Salut, Am decis sa am o relatie cu o colega de munca, imediat dupa divortul meu. I-am zis ca incercam si vedem ce iese. Eu eram depresiv, mersesem la ... (vezi toată discuția)