Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de acord , am vreun suport legal pentru a impiedica acest lucru?
ppun ca nu s-a rupt durex-ul ci, mai curand, l-ati scapat si..s-a varsat. se potriveste si cu chestia ca "ati inghitzit"..anticonceptionalele madamei de o noapte. pe chestia asta , doamnele agitate de pe aici, au dreptate: nu e o recompensa..ce vi s-a intamplat.
cateva posibile motive:
- din principiu
- ea va iubeste si nu se poate pune in locul dv. asa cum nici dv. nu va puteti pune in locul ei si intrebati pe forum
- nu este capabila sa faca chiuretaj, chiar daca a spus ca o va face. De la vorba la fapta a descoperit, poate, ca nu este capabila sa decida soarta viitorului copil. Traieste emotii intense, sentimente contradictorii, este bulversata si incapabila sa se explice clar. E ca un blocaj al ei in fata unei situatii noi, a unei decizii importante cu care va trai toata viata. Uneori viitoarele mame simt lucruri care par ciudate si sunt greu de inteles sau explicat pentru tati.
....mai pot exista motive...de exemplu....O tratati ca pe un ceva de care te folosesti o data si e bun de aruncat dupa aceea? Uitati reactie! Loveste unde stie ca atrage atentia. Nu neaparat pentru a va acapara pe viata. Pur si simplu pentru ca ii raniti orgoliul.
Incercati sa vorbiti cu ea omeneste. Incercati sa o intelegeti, fiti deschis, lasati-o pe ea sa vorbeasca mai mult. Castigati-i increderea si va va spune poate ce simte, care sunt motivele pentru care doreste sa pastreze acest copil. Este important. Nu incepeti discutiile cu ea prin a condamna sau sustine propriile concluzii. Ganditi-va ca omul acela cu care ati avut o aventura are constiinta, are suflet, are trairi. Poate ca aventura dv s-a petrecut cu un om si nu cu un monstru oarecare.
Nu fiti atat de speriat. Calmati-va. Orice are o explicatie si o rezolvare. Este posibil ca ea sa treaca prin momente dificile, sa nu aiba nici experienta si nici suportul necesar. Incercati sa apareti in fata ei ca un om cu suflet si constiinta, capabil sa discute cu maturite problema. Fiti diplomat si uman, pentru ca nu e bine in viata sa ai pe undeva un copil pe care nu doresti sa-l vezi, de care nu-ti pasa....copilul e nevinovat. Si nu va putea sa va dea dreptate vreodata, pentru ca, daca va da, inseamna ca el nu trebuia/merita sa se nasca.
Sunt destui copii nefericiti pe lume, faceti in asa fel incat ai dv. sa nu intre in viata pe usa din dos. Luptati ca asa ceva sa nu se intample unui copil al dv., indiferent de cata dreptate sau nebunie (sau ce-o fi) are mama copilului.
Succes! :)
Nici nu ma asteptam sa va raspunda un barbat... Acest om dupa cum observati este disperat si v-a cerut un sfat aici si cu toate ca sunteti femei va rog sa fiti obiective!
Din punct de vedere legal este clar ca ea ar avea castig de cauza...daca situatia este exact cea prezentata de dumneavoastra. Insa inainte de toate mi-as pune cateva intrebari :
- de ce Initial v-a mintit iar ulterior v-a spus ca este gravida ?
- este oare gravida ?
- a facut in fata dumneavoastra un test de sarcina sau ati fost imprena la un medic ginecolog si v-a confirmat ca sarcina este reala?
Sugestia mea pentru dumneavoastra in masura in care considerati ca va este utila ar fi sa mergeti la un medic ginecolog serios si sa va convingeti in primul rand ca este insarcinata.
Puteti avea o sansa si sa nu fie gravida si sa incerce doar sa va santajeze cumva si cu siguranta v-a refuza sa accepte vizita la un ginecolog impreuna cu dumneavoastra.
Abia dupa ce va convingeti ca nu va minte puteti sa va faceti probleme de partea legala. Dar chiar si asa este posibil sa doreasca ceva ( fie foloase materiale, fie sa va constranga sa o luati de nevasta, fie sa va terorizeze etc) Daca totusi nu doreste decat sa faca un copil, atunci eu cred ca aveati o relatie mai veche cu aceasta , i-ati dat cumva sperante ca intr-un viitor veti fi impreuna si a dorit un copil...