avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sarcina nedorita de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sarcina nedorita de tata

Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de acord , am vreun suport legal pentru a impiedica acest lucru?
Sunt multe femei care vor cu orice pret sa puna mana pe un barbat. Ai cazut in plasa dar nu te speria si nu intra in panica. Spune-i ca nu recunosti copilul, daca vrea sa-l aiba e problema ei. Poate nici macar nu e copilul tau, ea si-a facut de cap cu altul si ala fiind mai sarac sau mai cu tupeu nu poate fi prins, asa ca a spua, hai sa caut un fraier, te-a pacalit cu cea mai veche metoda din lume care dadea roade pe vremea lui ceasca.
Sfatul meu este sa-i spui raspicat ca nu vrei copil cu ea si nu-l recunosti. Dupa ce-l naste nu are decat sa faca demersurile necesare pt a obtine paternitatea. In ziua de astazi paternitatea nu se mai stabileste ca pe vremea lui ceasca ci sunt metode stiintifice foarte exacte si bine puse la punct, ma refer la testul ADN. Ea trebuie sa faca dovada ca iti apartine copilul. Daca intr-adevar e copilul tau atunci pe cale judecatoreasca vei fi obligat sa platesti pensie alimentara care este stabilita la cel mult 30 % din veniturile tatalui.
Nu exista cale legala prin care sa obligi mama sa faca avort. Din pacate la un act sexual ambii parteneri trebuie sa imparta si placerea si riscurile si mai ales consecintele. Nu esti nici primul nici ultimul. Daca se dovedeste ca esti cu adevarat tatal copilului, accepta situatia, plateste pensie alimentara si viziteaza-l regulat pt a sti ca esti tatal lui (ei) pentru ca nu se stie ce-ti rezerva viata, s-ar putea sa nu mai ai alt copil in viata iar daca vei mai avea, cu atat mai bine, un barbat trebuie sa lase cat mai multi urmasi.
dunncan a scris:

Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de acord , am vreun suport legal pentru a impiedica acest lucru?

Stimate domn, ce va face sa credeti ca aveti vreun drept asupra destinului viitorului copil? La nasterea acelui copil dvs. va veti putea lauda de a fi contribuit cu o singura celula, "cea mai proasta", fiind singura celula din corpul uman cu doar jumatate din cromozoni; un fir de matreata ii are pe toti. Si ce "suport legal" asteptati, ceva de genul un avort obligat, ca in China? Sau va multumeste si o decizie a unei instante prin care sa va puteti pune palma in zona dorsala in ceea ce priveste obligatiile pecuniare?
Ma inclin in fata doamnelor, una din ele devenita "doamna de mai sus", probabil anticamera pt. "madama", care au avut rabdarea sa-si aloce din timp pentru a raspunde unui, gasiti dvs, un corepondent masculin pentru "madama".
Eu cred ca lady a premeditat intamplarea. Dur ex sunt totusi de top si nu se rup asa usor. Dar un mic ac..o intepatura inainte de desigilare..nu s-ar vedea. Depinde cat de disperata a fost lady sa se intample. Adu-ti aminte cine a initiat/insistat legatura voastra. Cine a adus prezervativul? Esti sigur ca a pleznit? L-ai vazut tu? Ca daca doamna dupa ce s-a terminat joaca s-a jucat cu continutul ... :sorry: Pe partea legala realitatea este ca amandoi parintii isi asuma responsabilitatea puiului, indiferent de purtatorul sarcinii. Acum ca sa mai si glumim, ar trebui sa iti faci un act la notar in care iti declini orice responsabilitate in caz de sarcina. Si dai fiecarei partenere cate o copie, sa fie informata.
Departe de a lua apărarea "tatălui", dar, daca un copil nu este dorit de ambii părinți, mai bine nu!
O buna prietena (ne știm de peste 30 ani) a avut ambitia si orgoliul de a face un copil inafara oricărei casnicii. Si-a ales tatăl biologic, a făcut copilul si atât. Tatăl nu a renunțat la căsnicia in care era, nu a recunoscut copilul. Bani de teste paternitate nu au fost. Cu toate astea a vizitat frecvent mama si copilul. Cand copilul avea cam 4-5 ani ne-am intalnit pe strada ( locuiam in același cartier). Eu eram împreuna cu soția. După ce copilul a văzut ca eram extrem de familiar cu maica-sa, a făcut un gest incredibil. S-a apropiat de soția mea a împins-o efectiv spunandu-i "tu te duci acum la tine acasă", apoi a venit la mine spunandu-mi " hai acum sa mergem acasă". Mama lui mi-a spus "semeni mult cu taică-su". Apoi, intr-un acces de sinceritate " este terminat psihic si emotional"
Mi-am revazut frânturi de copilărie (sunt orfan de tata de la 8 ani) si pot afirma cu tarie - copilul are nevoie de ambii părinți!
Nu cred ca din cauza ca era "prea fierbinte" s-a deteriorat prezervativul. (AZBEST-ul este casant, deci propuneti o alta formula). Daca sunteti convins ca s-a spart prezervativul, dati in judecata "Durex"-ul, daca nu, ar fi bine sa faceti testul ADN.

Alte discuții în legătură

Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate feriha83 feriha83 Am o mare nelamurire am primit o instiintare ptr a recunoasre paternitatea unui copil si pensie alimentara ,mentionez ca am fost o singura data cu fata ... (vezi toată discuția)
Relație pasageră, urmată de o posibilă sarcină nedorită de partener și de hărțuire. cum poate evita tatăl să-și exercite drepturile și obligațiile de părinte? ContSters461809 ContSters461809 Salut, Am decis sa am o relatie cu o colega de munca, imediat dupa divortul meu. I-am zis ca incercam si vedem ce iese. Eu eram depresiv, mersesem la ... (vezi toată discuția)