avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Am urmatoarea situatie.In anul 1945 a murit bunicul meu si avea 4 copii.copii au impartit terenul intravilan si extravilan intre ei si l-au lucrat pina cind sa trecut tot terenul la CAP.Fiecare a trecut partile de teren ce le detinea ca dupa ce sa pus in aplicare legea 18/1992 sa ceara fiecare terenul ce il detinea. Imparteala care sa facut 1945 nu a fost egala intre frati, rasculindu-se acum un frate care are mai mult teren decit ceilalti ca vrea dezbaterea succesorala dupa bunicul.Mentionez ca bunicul nu a mai trecut nimic la CAP si nu a avut ce sa mai ceara dupa legea 18.Va rog sa imi raspundeti daca poate sa ne mai rascoleasca prin instante si in premiza faptului ca din 1992-1993 nu a manifestat nici un interes in acest sens.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:17, 27 Noiembrie 2014
E tardiv, nu mai poate face nimic.
Daca s-a prescris dreptul s-a terminat.
Si asa pare sa fie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre mostenire ioananecula ioananecula Am o situatie foarte delicata in sensul ca:in anul 1986 tatal meu X a ramas mostenitor deplin in urma decesului ambilor parinti si au renuntat la succesiune ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren leusan leusan Bunicul mei patern a detinut mai multe terenuri atat intravilane cat si extravilane ,pe raza unei comune,care au fost preluate abuzivc odata cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune si tp incomplet marianalincan marianalincan Va rog sa ma ajutati. Bunica mea a decedat in 1996. Ea a avut 2 copii: Ion si Tuta ambii decedati in 1986. La randul lor Ion are 2 copii in viata, Tuta a ... (vezi toată discuția)