avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Daca in 2012 se putea judeca o cauza avand ca obiect uzucapiunea, in baza legii 115/1938 (care a fost abrogata prin aparitia legii 7/1996). Mentionez ca am aflat recent de aceasta situatie cu putin timp in urma (am fost exclus intentionat din cauza). Care este modalitatea de atacare si anulare a sentintei rezultate?
Cel mai recent răspuns: maresalu_67 , utilizator 13:23, 28 Noiembrie 2014
Legea aplicabila ramane cea aplicabila in acel moment.
ce pot face in aceasta situatie? pe cine ,,atac"? un proverb spune ca ,,nu este de vina cel care cere, ci cel ce da"
Raspunsul nu este atat de simplu de dat si trebuie studiata sentinta pronuntata si temeiurile de drept ale acesteia. Drepturile constituite sub o anumita lege raman guvernate de acea lege (respectiv cea din 1938).

In ce sens ati fost exclus intentionat ? Ce s-a cerut si ce s-a dispus de catre instanta ?
actiunea a fost deschisa in 2011 invocandu-se ca temei legea 115/1938 tocmai pentru faptul ca in acea lege termenul pt. folosinta era de 20 ani si se cerea doar o schita facuta de un topogaf in care sa fie evidentiate terenurile. in legea 7/1996 termenul este de 30 de ani si este nevoie de expertiza topo, care se intocmeste dupa alte cerinte si criterii (inclusiv un proces verbal de vecinatate, care trebuie semnat de toti vecinii). in sentinta se mentioneaza ca hotararea a fost luata in baza legii 115/1938.
Se aplica legea indicata de mine.
Nimic nu ebsimpulu in dreptndar asta e o discutie mai complicata.

Dreptul este ceva in care nu conteaza cine are dreptate ci cum sebface apararea.

Dar...acestea sunt detalii irelevate...cum considera avocatii debregula...
Eu am alta parere...dar culmea e ca atunci cand e ceva simplu avocatii vor sa complice....ca si acum...

Alte discuții în legătură

Uzucapiune in baza d.l.115/1938 shiba shiba Buna seara tuturor! Am o speta mai deosebita si poate ma puteti ajuta. Un teren situat in Ardeal deci, regim de Carte funciara, uzucapiune in baza art.28 ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire!!! DOTZ DOTZ Care sunt principalele modificari privind uzucapiunea in lumina noii regelentari de drept civil? Sa fie vorba ca uzucapiunea de 30 de ani si uzucapiunea de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ellegantissima ellegantissima VA ROG SA-MI SPUNETI SI MIE CARE ESTE LEGEA CARE SE REFERA LA UZUCAPIUNE (vezi toată discuția)