avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Articol 55 litera b din codul muncii adnotat.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Articol 55 litera b din codul muncii adnotat.

Buna dimineata,
In data de 17 anul curent am facut cere de demisie cu data de 19 .11.2014conform prevederilor legale art 55 litera b din codul muncii.
Angajatorul nu a semnat si nu a fost de acord cu semnarea acstui act motivand urmatoarele:" rog sa respectati prevederile contractuale "si va astept in data de 19 .11.2014 sa avem o" discutie deschisa" .In data de 19.11.2014 am intrat in posesia concediului de odihna pe o perioada de 10 zile calendaristice .Am sunat angajatorul sa anut ca incepand cu data de 19 anul curent am coccediu medical si mi sa raspuns cam asa:"nu va platesc acest concediu si am sa va semnez cererea de demisie ,unde este ? daca nu o gasesc am sa va rog sa veniti sa fac-ti alta cere conform art 55 litera b din codul muncii.
intrebarea este urmatoarea : dpdv legal care dintre noi este" acoperit "in conditii in care cererea de demisie a primit ordin de inregistrare 221 si ulterior mi sa eliberat adeverinta de salariat cu nr de inregistrare 222?am dreptul sa fac plangere si sa castig acest proces?CM a survenit in urma unui conflict de munca si a unui program sustinut de cel putin 7 zile lucratoare de cel putin 12 ore lucratoare zilnic fara nici un fel de recompensa materiala.
Cu respect si consideratie .
Astept un raspuns di partea dumneavoastra .

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 28 Noiembrie 2014
Demisia nu este reglementata de art.55 lit.b C.mun. , ci de art.81 C.mun.

In materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului, regula incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.

Daca vorbim despre o demisie , atunci trebuie sa ne spuneti daca sunteti sau nu in preaviz ?

Daca vorbim despre o incetare a c.i.m. cu acordul partilor, atunci incetarea are loc la data realizării acordului sau la data stabilită de părţi.

In functie de aceste date putem vorbi si despre concediul medical.

Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
" CM a survenit in urma unui conflict de munca " ??
Probabil ca s-a imbolnavit , in urma discutiilor cu angajatorul.
Mi am inchipuit ce vrea sa spuna, totusi cat de grava a fost cearta de a dus la imbolnavirea angajatului ? Caci pentru o suparare nu ti da nici un medic CM - doar daca acesta nu reflecta cu adevarat starea pacientului .......
Poate fi grava. De exemplu, daca a facut un preinfarct sau un atac de panica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz andreeamilosovici andreeamilosovici Buna seara,as dori sa stiu daca un angajat isi poate da demisia fara sa fie nevoit sa stea in preaviz, si care ar fi articolele din codul muncii care prevad ... (vezi toată discuția)
Incetare cim conf art 55 lit c anieta anieta Buna ziua, As dori sa stiu daca pot face incetarea unui CIM cu art. 55 lit c din Codul Muncii sau trebuie coroborat si cu art 79 din Codul Muncii? Va ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz nicoledea nicoledea buna seara! am fost concediata de la fostul loc de munca fara preaviz ,fara nimic altceva....asta se intampla duminica 04.03.2012, iar eu am fost la ... (vezi toată discuția)