avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenzi de circulatie neplatite
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenzi de circulatie neplatite

cu respect
as dori sa stiu daca am 3 amenzi de circulatie din acest an si nu le platesc pentru ca nu am bani,nu ca nu as vrea,ce mi se poate intampla ?
e posibil sa platesc esalonat ?
ma poate executa silit pentru cateva sute de roni ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:47, 28 Noiembrie 2014
Da, va poate executa silit sau, daca nu aveti bunuri/salariu pe care sa se faca executarea, creditorul poate cere si transformarea amenzii in munca in folosul comunitatii!
Nu exista facilitatea platii partiale/esalonate
Daca in termenul legal prevazut de 30 de zile de la aplicarea sanctiunii nu achitati,autoritatea emitenta a PV,declina responsabilitatea recuperarii amenzilor in favoarea autoritatii fiscale
Aceasta va introduce sumele la serviciul "debite in urmarire",care de regula sunt aduse la cunostiinta contribuabililor contraveniemti cu ocazia impunerilor anuale-formularul galben
Daca contribuabilul nu intelege sa achite din proprie initiativa,autoritatea fiscala poate demara procedura de recuperare debit prin executare silita care implica costuri suplimentare-respectiv cheltuieli cu executarea
Nu exista limita legal stabilita pentru inceperea executarii silite
Au fost situatii de executare silita si pentru suma de 2 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi 123455632 123455632 Dupa cat timp nu mai este valabila o amenda.....am primit acum vreo 5 ani amenzi cumulate la o valoare de 10000 de lei amenzi rutiere Si am citit undeva ca ... (vezi toată discuția)
Amenda rat alexamariateodora alexamariateodora Ce se intampla in cazul in care nu se achita o amenda RAT, dupa primirea procesului verbal, nesemnat de contravenient? (vezi toată discuția)
Amenda judiciara daliamih daliamih Buna seara.Sotul meu a primit o amenda judiciara,in 15 decembrie 2009.Va rog sa-mi spuneti,daca se prescrie si cand.Anul trecut in vara, inca nu aparea ... (vezi toată discuția)