cu respect
as dori sa stiu daca am 3 amenzi de circulatie din acest an si nu le platesc pentru ca nu am bani,nu ca nu as vrea,ce mi se poate intampla ?
e posibil sa platesc esalonat ?
ma poate executa silit pentru cateva sute de roni ?
Da, va poate executa silit sau, daca nu aveti bunuri/salariu pe care sa se faca executarea, creditorul poate cere si transformarea amenzii in munca in folosul comunitatii!
Nu exista facilitatea platii partiale/esalonate
Daca in termenul legal prevazut de 30 de zile de la aplicarea sanctiunii nu achitati,autoritatea emitenta a PV,declina responsabilitatea recuperarii amenzilor in favoarea autoritatii fiscale
Aceasta va introduce sumele la serviciul "debite in urmarire",care de regula sunt aduse la cunostiinta contribuabililor contraveniemti cu ocazia impunerilor anuale-formularul galben
Daca contribuabilul nu intelege sa achite din proprie initiativa,autoritatea fiscala poate demara procedura de recuperare debit prin executare silita care implica costuri suplimentare-respectiv cheltuieli cu executarea
Nu exista limita legal stabilita pentru inceperea executarii silite
Au fost situatii de executare silita si pentru suma de 2 lei
Amenzi
123455632
Dupa cat timp nu mai este valabila o amenda.....am primit acum vreo 5 ani amenzi cumulate la o valoare de 10000 de lei amenzi rutiere
Si am citit undeva ca ... (vezi toată discuția)
Amenda judiciara
daliamih
Buna seara.Sotul meu a primit o amenda judiciara,in 15 decembrie 2009.Va rog sa-mi spuneti,daca se prescrie si cand.Anul trecut in vara, inca nu aparea ... (vezi toată discuția)