avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura euro intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura euro intreprindere individuala

am o intreprindere individuala cu domeniu de activitate consultanta tehnica si nu sunt platitor de TVA. Cum fac o factura in euro cu o firma din UE si care sunt regurile de inregistrare in contabilitate?.Pentru acest venit obtinut, in afara de impozitul pe venit-16%, mai se aplica si alte taxe@
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:23, 29 Noiembrie 2014
Faceti factura cu informatiile prevazute la art.155 pct.(19)din Codul fiscal. Nefiind platitor de TVA potrivit aceluiasi articol pct.(22)valoarea se poate exprima in euro.Inregistrarea incasarii facturii in RJIP se face in lei la cursul BNR din ziua incasarii. Daca sunteti salariat la o alta firma,pentru suma incasata din care se scad cheltuielile efectuate,se plateste si CASS 5,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare plata impozit pe venit si sanatate vali7111 vali7111 Buna ziua. Plata impozitului de 16% pentru veniturile obtinute din activitatea PFA poate fi inregistrata in \"registru pe venituir si plati\"?Dar cei 5,5 % ce ... (vezi toată discuția)
Pfa - contracte cu firme din afara ue bogdanfe bogdanfe E posibil ca o persoana fizica autorizata (daca e relevant, domeniu de activitate e IT, norma fixa de venit) sa aiba un contract cu firme din afara UE (pe mine ... (vezi toată discuția)
Corectii tva 19/24% danaco danaco Cabinet veterinar platitor dde TVA am emis factura cu 19%, inainte de 1 iulie, si am incasat dupa 1 iulie. Fiind pfa, inregistrez venitul la data incasarii. ... (vezi toată discuția)