Noamy a scris:
Nu sunt avocat pentru a va raspunde documentat la acesta intrebare.
Nu trebuie să fiți avocat. Puteți afla motivul pentru care a fost amendat pârâtul din dosar. În încheierea de ședință prin care instanța a dispus amendarea se află și articolul din Codul de procedură civilă în baza căruia a fost dispusă amendarea.
Acest articol este cheia întregii situații. Când veți ști motivul amendării, veți ști și ce îi trebuie judecătorului ca să soluționeze cererea dvs. de chemare în judecată.
Noamy a scris:
Dar stiu ca exista legea Lege nr. 286 din 2009 care prevede sanciuni pt aceasta.
Legea nr. 286/2009 privind Codul penal nu este aplicabilă într-un proces civil.
Noamy a scris:
Si mai stiu insa ca o cunostinta, citata ca martor intr-un proces in alt oras, a fost obligata de Politie sa semneze un document prin care a consimtit sa se prezinta la procesul in care va fi citata, in caz contrar este pasibila de o amenda de 1500 ron. Termenul generic este cel de obstructionare a procesului de Justitie, si il cunoasteti cu siguranta.
Între
martor și
pârât nu se pune semnul egalității. Martorii au alte drepturi și obligații într-un proces civil decât pârâtul. Martorii sunt obligați să se prezinte în fața instanței, iar dacă nu se prezintă pot fi aduși cu mandat sau pot fi amendați. Însă în această discuție este vorba despre amendarea unui pârât. Pârâtul nu este obligat să se prezinte în fața instanței.
Noamy a scris:
Care ar fi intersul in opinia dvs. ?
Nu am cum să am o opinie până când nu aflu motivul amendării. Vă dau un link la Codul de procedură civilă. Puteți citi, la art. 197, motivele pentru care instanța poate aplica o amendă judiciară.
[ link extern ]