avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentare in instanta - Parat Politia Locala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentare in instanta - Parat Politia Locala

Sunt la a 4-a infatisare intr-un proces cu Politia Locala sector 1, pentru un PV de contraventie si ridicare abuziva de masina. Cand spun abuziva nu ma bazez pe faptul ca este interpretabila, ci pur si simplu detin probe fizice - Plase foto- si scriptice - chiar un document semnat de seful Politiei Locale sector 1 in care, pe hartie antet, datata si stampilata se recunoste, intr-un alt caz, ca proprietatea din fata careia masina mea a fost ridicata nu are fizic acces auto, ca atare nu se pot ridica masinile parcate pe carosabil in fata acelei porti.
Politia Locala nu s-a prezentat la nici una dintre cele 4 infatisari, desi a fost citata, judecatorul aplicand la ultima infatisare masura amendarii acesteia (in cuantumul de 1000 ron pentru neprezentare) si stabilind un nou termen.
As vrea sa stiu de la cineva cu experienta in spete de acest gen, daca o institutie, prin reprezentantul sau, nu se prezinta sistematic la infatisari, in cazul in care am prezentat probe fizice si scriptice imbatabile, nu se poate stabili decizia si finaliza procesul?

Multumesc pentru opinii.
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
Noamy, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:32, 30 Noiembrie 2014
Multumesc mult Gabriela pentru explicatii. O singura intrebare as avea, cum pot intra in posesia incheierii de sedinta? Poate fi solicitata pe cale electronica sau numai la Registratura Judecatoriei Sect 1?Indicati-mi va rog cum o pot obtine (este primul meu proces, nu cunosc hatisurile justitiei si nu am fost reprezentata de avocat).

Inca o data, multumesc, revin daca am vesti, acum am doar banuieli.

Revin, la o prima citire, pare aceasta explicatia:
art. 10
(2) Dacă o parte deţine un mijloc de probă, judecătorul poate, la cererea celeilalte părţi sau din oficiu, să dispună înfăţişarea acestuia, sub sancţiunea plăţii unei amenzi judiciare.

Judecatorul a dispus din oficiu aplicarea amenzii, n-am stiut de acest drept pe care il puteam exercita chiar eu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Noamy, utilizator
Puteți obține o copie a încheierii de ședință prin care instanța a amendat pârâtul din arhiva instanței. Sigur că nu este necesar să faceți o copie, este suficient să citiți motivarea încheierii și să vă notați articolul în baza căruia instanța a aplicat amenda.

Mergeți în arhiva instanței între termene (în săptămâna dinainte de termen nu mai găsiți dosarul în arhivă) și solicitați dosarul. Trebuie să faceți o scurtă cerere prin care să solicitați președintelui instanței să vă permită să studiați dosarul. Foarte multe instanțe au cereri-tip care pot fi completate acolo. Dacă doriți să faceți o copie a încheierii de ședință prin care instanța a dispus amendarea, trebuie să scrieți asta în cererea pentru studiul dosarului. Însă, în această situație, trebuie să scrieți sau să completați cererea pentru studiul dosarului după ce primiți dosarul, pentru că că trebuie să precizați în aceasta filele a căror xerocopiere o solicitați.

Revin, la o prima citire, pare aceasta explicatia:
art. 10 (...)

Amenda judiciară se aplică în baza art. 187 Cod procedură civilă. În mesajul anterior am tastat greșit ”9” în loc de ”8”. Vă rog să mergeți la dosar și să vedeți care este situația. Pe baza unor presupuneri nu aveți cum să primiți răspunsuri utile.
Multumesc Gabriela. Voi merge la Arhiva pentru a studia dosarul.

Judecatorul nu a dorit sa inchida probabil cazul fara prezentarea partii incriminate deoarece situatia este mai complexa la acea adresa (plasele foto prezentate precum si alte probe admin istrate in dosarul meu arata monopolizarea abuziva a domeniului public de catre respectivii proprietari, cu acordul tacit si cooperarea permanetata a politistilor de la Politia Comunitara sect 1, saptamanal fiind ridicate multe alte vehicule stationate in zona adiacenta a acelei proprietatii. Mai multi locatari, am solicitat o ancheta a corpului de control al Primariei sect 1 in acel caz, solicitatare la care nu am primit raspuns pozitiv.

Revin cand am informatii concrete.

Se schimba lucrurile deja in spete similare: [ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Noamy a scris:

Sunt la a 4-a infatisare intr-un proces cu Politia Locala sector 1, pentru un PV de contraventie si ridicare abuziva de masina. Cand spun abuziva nu ma bazez pe faptul ca este interpretabila, ci pur si simplu detin probe fizice - Plase foto- si scriptice - chiar un document semnat de seful Politiei Locale sector 1 in care, pe hartie antet, datata si stampilata se recunoste, intr-un alt caz, ca proprietatea din fata careia masina mea a fost ridicata nu are fizic acces auto, ca atare nu se pot ridica masinile parcate pe carosabil in fata acelei porti.
Politia Locala nu s-a prezentat la nici una dintre cele 4 infatisari, desi a fost citata, judecatorul aplicand la ultima infatisare masura amendarii acesteia (in cuantumul de 1000 ron pentru neprezentare) si stabilind un nou termen.
As vrea sa stiu de la cineva cu experienta in spete de acest gen, daca o institutie, prin reprezentantul sau, nu se prezinta sistematic la infatisari, in cazul in care am prezentat probe fizice si scriptice imbatabile, nu se poate stabili decizia si finaliza procesul?

Multumesc pentru opinii.
Cand partea adversa, recte Politia locala sector 1 a raspuns la plangerea contraventionala cu "INTAMPINARE" si a cerut sa se judece in lipsa...

Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

forma de marturisire tacita- prezumata= litigiu cristina_mihaela cristina_mihaela Am pe rolul Tribunalului un litigiu de munca, iar in cadrul procesului am solicitat ca intimata sa faca anumite precizari referitoare la aspectele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un proces pentru încredințare minor partea adversa ... Dan342 Dan342 Buna ziua! Am un proces pentru încredințare minor partea adversa a fost decăzuta din probe. La ședința actuală judecătorul i-a cerut să se prezinte cu ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca-recuperare drepturi banesti,judecarea cauzei in lipsa reclamantului ? ContSters309565 ContSters309565 Pe scurt: Sunt intr-un proces civil Litigiu de munca ,recuperare salrii neplatite. 1 ). Am depus cererea catre instanta ,impreuna cu toate copiile ... (vezi toată discuția)