avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii pentru intreprinderea individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii pentru intreprinderea individuala

Buna ziua , am o intreprindere individuala si anul acest nu am desfasurat activitate , intrebarea mea este ce am de plata si cat la finante , sanatate ( si daca mai e ceva ), tin sa mentionez k e declarat 500 lei si tot anul am platit in jur de 80 lei ( am auzit k la unele persoane le au venit din urma sume exorbitante de platit la sanatate , insa tot ce am primit akasa a fost o hartie de la finante cu suma de 80 lei ):(
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 13:05, 30 Noiembrie 2014
Exact atat platiti in cursul anului cat apare pe decizia de impunere emisa de Fisc, in urma depunerii D220 cu veniturile estimative. Din ce ati scris, inteleg ca sunteti impozitat in sistem real, ceea ce inseamna ca in 2015 veti depune D392 si D200. Pe baza celei de-a doua Fiscul va vedea ca nu ati realizat venituri in anul anterior si va va restitui cotele de impozit platite in cursul anului 2014, mai putin CASS. DACA NU mai aveti si un loc de munca, respectiv si alte venituri pentru care platiti CASS, veti mai plati la anul si diferenta de la sumele platite drept contributii la sanatate si CASS aferent salariului minim pe economie (5.5%).
De asemenea, pana la 31.01.2015 trebuie sa depuneti D220.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul contributie sanatate si impozit venit @marina @marina care este baza de calcul pentru impozitul pe venit si pentru contributia de sanatate la un PFA in sistem real? multumesc (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva androceul1948 androceul1948 Buna ziua, PFA ,am contract de colaborare,ce declaratie depun la fisc,si ce impozite platesc ca angajat.Impozitul pe venit ,sanatate ,somaj sunt retinute la ... (vezi toată discuția)