avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi program de lucru mama
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi program de lucru mama

As dori sa stiu daca exista o reglementare legala privind programul de lucru al mamelor singure,mai exact lucrez intr o institutie de stat si as dori sa stiu daca am dreptul la un program de lucru cuprins intre orele 8 si 16 pentru a putea duce si aduce baiatul de la scoala va multumesc
Cel mai recent răspuns: Total Contabilitate , Contabil 20:53, 30 Noiembrie 2014
Nu exista o astfel de reglementare.
Programul de lucru este stabilit de catre angajatorul dvs . Puteti incerca o discutie cu acesta.
e destul de greu ca intr-o institutie publica sa se faca un program individualizat pentru un anumit salariat. Trebuie respectat programul de lucru al institutiei, insa daca e posibil puteti discuta cu angajatorul, asa cum v-a informat mai sus colegul meu.
Buna seara,
precum au spus si colegii nu exista o legislatie prin care sa oblige angajatorul, cel de stat sau privat, cu privire la programul de munca preferential al unui singur angajat. Ramane la latitudinea angajatorului si a angajatului, daca stie cum sa puna problema.
Ce puteti face, avand in vedere ca lucrati la Stat?
Formulati o cerere in care sa specificati ca doriti schimbarea orei de incepere a programului de munca si incheierea acestuia, specificand de ce anume doriti acest lucru si mergeti cu aceasta cerere in audienta la Director sau Seful dumneavoastra direct, explicati situatia dumneavoastra si aratati disponibilitate in privinta unei solutii privind programul.
Merita sa incercati!
Am un caz in care o angajata, la privat, a cerut schimbarea pe o perioada de 6 luni a perioadei de incepere a programului de munca si cererea i-a fost acceptata.

Mult succes!

Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
Total Contabilitate, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul ma forteaza sa imi schimb programul de lucru si eu nu vreau. gabrielspp gabrielspp Va salut. Problema mea este urmatoarea, lucrez in cadrul unui spital la compartimentul aprovizionare ...noua conducere a spitalului a venit cu ideea de a ... (vezi toată discuția)
Inceperea si terminarea orelor de lucru la stat gajnandi gajnandi Buna seara :) Lucrez la o institutie de stat unde timpul de lucru incepe la ora 8 dimineata si se termina la ora 16.3o (in afara zilei de vineri cand avem ... (vezi toată discuția)
Program de lucru gina68 gina68 Intr-o institutie publica unde personalul este contractual, deci exista un CCM in care este prevazut programul de lucru al institutiei, exista posibilitatea ... (vezi toată discuția)