Buna ziua
Parintii mei au divortat cand eu aveam 5 ani si tatal meu a fost obligat sa imi platesca pensie de intretinere pana la 18 ani printr-o suma fixa de aprox 200 de lei pe luna pana la 18 ani. Fapt ce nu s-a intamplat decat primele 3 luni dupa sentinta si apoi aleatoriu de sarbatori, pensia nefiind platita in fiecare an si nici lunar. Va rog sa imi spuneti cum pot sa imi recuperez pensia de intretinere neplatita de tatal meu? (acesta in prezent fiind in straintate muncind in Spania fiind cetatean Spaniol). Mentionez ca atunci cand primeam pensia prin posta o primeam nu de la tatal meu ci de la mama lui.
Va rog sa imi spuneti cum pot sa il dau in judecata daca paratul este in Spania si are cetatenie si munca acolo el fiind recasatorit?
Pot solicita o alta pensie de intretinere pana la sfarsitul studiilor eu fiind student la zi si ne putand muncii?.
Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile care trebuie sa le fac si daca sunt posibile.
Nu poti solicita instantei intreaga pensie neplatita, ci doar pe cea a ultimilor trei ani.
Intrucat ai devenit major, trebuie sa faci o cerere de chemare in judecata impotriva tatalui tau, in nume propriu, sa soliciti obligarea acestuia la plata pensiei pe ultimii trei ani si majorarea pensiei viitoare, atasand dovezi ca esti student si ca urmezi acele cursuri.
Multumesc pentru raspuns.
De ce nu pot solicita recuperarea pensiei pe toata perioda? Il pot da in judecata aici daca el are domiciliu acolo?..Cum voi formula intampinarea,direct pe numele lui si fosta adresa ?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns mai detaliat.
Cati ani aveti, nu ati zis ? Dreptul dvs la actiune pt platile ce vi le datora, mai vechi de 3 ani
, e prescris.
Pt ca sunteti major trebuie sa cereti in instanta sa se stabileasca o pensie in favoarea dvs, il veti cita la ultima adresa cunoscuta si apoi, cu incuviintarea instantei il veti cita prin mica publicitate.
Util pt dvs ar fi sa comunicati cu el, chiar prin intermediul bunicii si sa il convingeti sa va dea o suma lunar.
Pensia alimentara
SamTea
buna ziua! fiica mea in varsta de 21 de ani, studenta la zi anul 2, nu beneficiaza de pensie alimentara din partea tatalui sau deoarece acesta nu considera ca ... (vezi toată discuția)