avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie - lipsa rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie - lipsa rovigneta

As avea nevoie de un sfat bun si de niste tertipuri avocatesti intr-o chestiune de drept contraventional. Un sofer de la firma noastra fiind in cursa a fost oprit de un agent constatator pe data de 09.08.2005 la ora 17:37 si s-a constatat lipsa rovinietei. S-a aplicat amenda minima. Ulterior firma la 18:33 (ora inscrisa pe factura) s-a platit rovigneta de firma. Mentionez caobligatia de plata a rovinietei revine firmei trimestrial. Rovinieta precedenta expira la 04.08.2005. Firma se afla in Cluj iar amenda s-a luat la Pitesti. Intrebarea mea:are rost sa fac plangere avand in vedere ca nu prea o pot motiva (firma se afla evident in culpa pt neplata) si nici dovezi nu prea am (din contra exista factura cu data si chiar cu ora). Mentionez ca procersul-vb de constatare e valabil si nu poate fi anulat, respectiv s-a facut in lipsa de martori.
Astept sugestii si eventuale smecherii avocatesti din experienta voastra cat mai repede!
Multumesc anticipat!
mai mare daraua ca ocaua.las-o asa.
Verifica conditiile cerute de Ord.2 / 2001 si in lipsa semnaturii contravenientului este obligatorie semnatura unui martor care sa fie identificat.
Aceste conditii de nulitate sunt expres enumerate si prezenta unui martor care sa semneze procesul-verbal in cazul in care contravenientul nu doreste sa semneze sau nu este de fata este obligatorie ! relatii suplimentare la 0722229441 Av.Lehadusu Gabriel
Nu este nimic de pierdut, Plângerea contraventională este scutită de taxă de timbru, numai să te încadrezi în cele 15 zile. ÎNCERCAREA MOARTE N - ARE.
Procesul verbal este valabil am verificat deja OG 2/2001. Ma gandeam ca poate voi ati reusit in cazuri din astea imposibile sa o lungiti 2 ani pana se prescrie actiunea....d/le Av. L. Gabriel.
Cat despre mesajul ca nu am ce pierde ba tocmai cam. Procesul va avea loc la Pitesti si va trebui sa ma deplasez din Cluj de "n" ori probabil ca sa reprezint firma si asta inseamna costuri de deplasare, plus amenda care mai mult ca sigur ca va trebui platita (pentru ca realmente nu am probe pe care sa ma bazez la dosar), plus cheltuieli de judecata te pomeni.
Deci cam asta ar fi!
Multumesc oricum de informatii!
incearca judecarea in lipsa
mergi pe buna credinta si apeleaza la mila instantei (prima data cand se intampla, am achitat de indata amenda, soferul a avut ordin sa nu circule cu masina etc.) la mine a tinut,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta - plangere, prescriptie, semnatura guest3333 guest3333 Daca un autoturism cu nr. de Bucuresti se afla in localitatea Mogosoaia, se poate aplica amenda pentru neplata rovinietei? Evenimentul avand loc in 02.08.2015 ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal de constatare a contraventiei pentru lipsa rovignetei Clara8 Clara8 Buna ziua, as avea nevoie de cateva sugestii privind motivele pe care le-as putea invoca intr-o contestatie impotriva unui proces-verbal de constatare a ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala-motive de anulare a procesului verbal de contraventie ionut214 ionut214 Buna ziua, In cazul in care se depune o reclamatie conform legii 61/1991 art 3 pct1 la data de 22.07.2013 si procesul verbal se intocmeste la data de ... (vezi toată discuția)