avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere executare silită
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere executare silită

Bună seara,
Printr-o hotarare judecatoreasca definitivă, într-un proces de pretentii(privind o servitute) partea adversa a fost obligată să plătească cu titlu de cheltuieli judiciare suma de 2600 lei, iar pentru lipsa de folosință a unei suprafete de teren suma de 705 lei anual.
Am notificat-o ca în termen de 5 zile de la primirea notificării , să plătească în totalitate cheltuielile judiciare,însă deși au trecut două luni a trimis doar suma de 300 lei.
În prezent, împlinindu-se și un an de lipsă de nefolosință a terenului, am mai notificat-o să plătească în termen de 5 zile suma de 705 lei.Până în prezent,deși s-a împlinit scadența, nu a trimis nici o sumă, dar am auzit că intenționează să trimită doar 200 lei.
Dacă nu depune toată suma pot să refuz primirea banilor sau nu ?
Având în vedere că nu a plătit în totalitate la termenul scadent suma menționată în notificare, conform hotărârii judecătorești, pot apela la un executor judecătoresc printr-o cerere de executare silită și ce m-ar costa ?
Vă mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:09, 30 Noiembrie 2014
Mergeți la un birou al unui executor judecătoresc ptr a pune in executare titlul executoriu care il aveti. Cheltuielile de executare vor fi recuperate tot de la cel căzut in pretentii.
Vă mulțumesc.
Nu puteti fi obligata sa acceptati plati partiale.

Mergeti la executor si puneti in executare sentinta.

Veti achita onorariul executorului si cheltuielile de judecata, sume care vor fi recuperate de la debitor in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita paulmihail paulmihail Bună seara, Vă rog să-mi comunicați un raspuns : În urma unui process civil rămas definitive, partea adversă a fost obligată să plătească ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa plateasca diminuarea onorariului avocatului si diminuarea cheltuielilor de executare? Marin Sorin Marin Sorin Conform deciziei tribunalului, instanta a anulat in parte contestatia la executare si anularea partiala a formelor de executare numai in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata bob222 bob222 Buna ziua, Am fost dat in judecată, am câștigat procesul iar în hotărâre se specifica faptul că trebuie să mi se plătească cheltuieli de judecată ... (vezi toată discuția)