Bună seara,
Printr-o hotarare judecatoreasca definitivă, într-un proces de pretentii(privind o servitute) partea adversa a fost obligată să plătească cu titlu de cheltuieli judiciare suma de 2600 lei, iar pentru lipsa de folosință a unei suprafete de teren suma de 705 lei anual.
Am notificat-o ca în termen de 5 zile de la primirea notificării , să plătească în totalitate cheltuielile judiciare,însă deși au trecut două luni a trimis doar suma de 300 lei.
În prezent, împlinindu-se și un an de lipsă de nefolosință a terenului, am mai notificat-o să plătească în termen de 5 zile suma de 705 lei.Până în prezent,deși s-a împlinit scadența, nu a trimis nici o sumă, dar am auzit că intenționează să trimită doar 200 lei.
Dacă nu depune toată suma pot să refuz primirea banilor sau nu ?
Având în vedere că nu a plătit în totalitate la termenul scadent suma menționată în notificare, conform hotărârii judecătorești, pot apela la un executor judecătoresc printr-o cerere de executare silită și ce m-ar costa ?
Vă mulțumesc .
Mergeți la un birou al unui executor judecătoresc ptr a pune in executare titlul executoriu care il aveti. Cheltuielile de executare vor fi recuperate tot de la cel căzut in pretentii.