avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patronul nu mai are bani pentru plata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patronul nu mai are bani pentru plata salariilor

Va rog, daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns. Patronul societatii la care lucrez afirma ca nu mai are bani pentru plata salariilor. Am aflat, de curand, ca de 2-3 luni nu a mai platit nici asigurarile (CAS si CASS), insa, pana acum, drepturile banesti ni le-am incasat intotdeauna la zi. El spune ca nu mai are cu ce sa ne plateasca si ca cine doreste sa stea pana se redreseaza situatia, sa stea (adica "munca voluntara", caci situatia nu are absolut nicio sansa de redresare), iar cine nu doreste, sa plece. Ce pot face in aceasta situatie? Pentru ca, probabil, el asteapta ca oamenii sa-si dea demisia, ca sa nu mai plateasca nici preaviz, nici asigurari. Eu vreau ca macar sa pot intra in somaj. Ce pot face daca patronul nu doreste sa faca disponibilizari conform art. 65 din Codul Muncii? Domeniul de activitate al firmei este editare ziare si reviste (nu stiu daca acest lucru are importanta in problema pe care am ridicat-o). Multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 00:15, 2 Iunie 2009
Va multumesc foarte mult pentru amabilitate si complexitatea raspunsurilor.
Cu multa placere si succes! Dupa zile innorate, va fi soare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariilor IRINA ANGELA IRINA ANGELA Daca o societate nu plateste salariatii cateva luni de zile si apoi se inchide ( probabil se va declara falimentara, avand multe datorii) , salariatii au ... (vezi toată discuția)
Ce este obligat angajatorul sa-mi plateasca in cazul inceperii procedurii de faliment? alex68 alex68 Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Situatia financiara a societatii la care lucrez este extrem de critica si se zvoneste ca ... (vezi toată discuția)
Procesul de insolventa al unei societati si executorul judecatoresc ursu_andy ursu_andy Este normal ca in cazul unui proces de insolventa a unei societati, salariile angajatilor sa fie blocate si intarziate pana la finalizarea procesului de ... (vezi toată discuția)