avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Salutare tuturor
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Salutare tuturor

Buna ziua. Am sa fiu sincer. Poate asta e defectul zodiei mele, pesti. Azi, am trecut pe langa tribunal, unde se gasesc si cele mai multe birouri de avocatura.
Am fost retinut si nu inteleg de ce, poate ca am o paradigma pe care o voi smulge curand, si o voi inlocui cu o alta. Sunt presat de catre familie sa imi iau un job, cu toate ca si eu vreau sa am o activitate profesionala. As vrea sa ma pregatesc pentru examenul de intrare in baroul avocatilor. Intrebarea mea este: E nevoie de o perioada de stagiatura, pentru a ma putea prezenta la examen?. Astept un raspuns indulgent, lipsit de prejudecati. Va multumesc din suflet, si mult succes in viata personala si profesionala :)
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 17:52, 1 Decembrie 2014
Eram pe graba si am omis ceva. Din vara, cand am terminat facultatea, am tot incercat sa ma angajez, am fost intrebat daca am mai lucrat undeva, la care am raspuns ca sunt proaspat absolvent de facultate. Am fost respins pe motiv ca nu rezist muncii fizice, desi eu stiu ce este efortul fizic intens, practic fitness cu greutatea corpului de aproximativ 2ani de zile. Am zis ca e ironia suprema :O:hugall: , sa fiu predestinat acestei cariere? :O

ps: La multi ani!, oameni frumosi din Romania :rolleyes: :rolleyes::luck:
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
Trifajon, utilizator
In cazul in care sunteti licentiat in drept, puteti sustine examenul de primire in profesia de avocat.
Daca reusiti, urmeaza 2 ani de stagiatura( avocat stagiar), sub indrumarea unui maestru. La finalul stagiului, veti sustine examenul de definitivat in profesie.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere barou Gaita Emilia Elena Gaita Emilia Elena M-ar interesa sa stiu daca se poate da examenul de admitere in profesia de avocat fara sa ai o recomandare de la un cabinet de avocatura sau de la un ... (vezi toată discuția)
Variante de angajare pentru un absolvent de drept mihaibargaoanu mihaibargaoanu Buna seara. Unde s ar putea angaja un absolvent al Facultatii de Drept? In afara de avocat si consilier juridic unde este f greu de gasit....... (vezi toată discuția)
Despre "maestru" lauryta lauryta am terminat facultatea de drept si intentionez ca anul viitor sa dau examen la barou. intebarea mea este cum imi gasesc maestru(asta in cazul in care ... (vezi toată discuția)