avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare mostenire

Buna ziua!
Tatal meu mi-a lasat o casa si curte .El le avea prin Act de vanzare-cumparare de la tatal lui.Mie mi le-a lasat prin Certificat de mostenitor.
Problema e ca unchiul meu-fratele tatei imi tot spune ca ma va da in judecata pt. o parte din ce am eu.El afirma ca Actul de vanzare-cumparare e doar din partea tatalui sau,nu si al mamei sale,asa ca vrea partea mamei lui.Spune ca va aduce martori care sa ateste ca aceasta casa a fost ridicata de amandoi,mama si tatal sau.Desi in Act scrie ca tata are aceste bunuri doar el ,de la parintii lui.
Intrebarea mea ar fi daca ar putea obtine acest drept.Mentionez ca el ar vrea ca eu sa-i vand ce am si poate vrea sa foloseasca doar o amenintare pt a imi oferi un pret mai mic...
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 19:26, 1 Decembrie 2014
Teoretic poate!
Situatiei pe care ati expus-o d-voastra ii lipsesc o suma de elemente pt. a ne putea pronunta in cunostinta de cauza. Asa, pe ghicite...n-are rost!
Consultati un avocat/notar, acesta va va vedea toate documentele pe care intelegeti sa va intemeiati dreptul de proprietate, va va adresa cate intrebari va crede de cuviinta si cand se va fi lamurit va va da un raspuns in cunostinta de cauza.
Repet, eu consider ca sunt multe aspecte care ar trebui stiute inainte de a va raspunde.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot să mostenesc ceva fara sa stiu? AndreeaAD AndreeaAD Dacă tata a murit și el si unchiul meu(fratele tatei) aveau o casa impreuna trecuta jumatate pe numele lui tata si jumatate pe numele unchiului de ce fratele ... (vezi toată discuția)
Mostenire luizabobolocu luizabobolocu tatal meu a murit si unchiul meu zice ca i-a lasat procura lui ca toata partea tatalui meu sa-i fie lasata unchiului dupa moartea tatei .Unchiul meu zice ca ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate ContSters193525 ContSters193525 buna ziua ma confrunt cu urmatoarea situatie: dupa moartea bunicilor din partea tatei parintii mei au cumparat casa de la fratii tatalui (3 la numar) ... (vezi toată discuția)