avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri

Tatal natural si legal, proprietar al unui apartament se recasatoreste, la decesul sau fiica nu are pretentii de mostenire. La decesul sotiei (mamei vitrege) poate solicita mostenirea apartamentului? in ce interval de timp? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:42, 2 Decembrie 2014
odată ce a renunțat la dreptul său de succesiune, nu mai poate revenii ulterior.
N-o mosteneste pe sotia tatalui ( decat daca ii lasa testament), insa il mosteneste pe tatal sau. Una e sa fi renuntat expres si alta sa nu fi dezbatut mostenirea. Important e s-o fi acceptat macar tacit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mari cu succesiunea keresztesmihaela keresztesmihaela treaba este foarte incurcata. tatal meu a decedat anul trecut in octombrie si nu sa deschis nici o succesiune pana acum 3 saptamani. succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Moºtenire hi779 hi779 Bună ziua, Aş dori să imi oferiţi informaţii cu privire la următorul caz: Tatăl meu a decedat în 2000, eu (fiică) însă n-am făcut ... (vezi toată discuția)