avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU RISC MATERNAL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU RISC MATERNAL

Buna ziua .

Sunt angajata unei societati comerciale de 4 ani si in data de 01.10.2014 am fost tranferata la o alta societate din cadrul aceleiasi companii .
In prezent sunt insarcinata in 25 saptamani si ma aflu in concediu de risc maternal din data de 12.11.2014 . S-a eliberat concediul aferent lunii decembrie 2014 iar cand am fost sa-l predau am fost informata ca toti angajatii vor fi transferati pe societatea initiala deoarece cea la care lucram acum intra in faliment ( specific faptul ca societatile fac parte din aceeasi companie ).
Intrebarea mea este urmatoarea:
-ce se intampla cu mine acum , pot sa intrerup concediul de risc pe luna decembrie sa semnez contractul pe noua societate si apoi sa fac iarasi demersurile pentru concediu de risc sau cum sa procedez?
-imi poate intrerupe CIM pe perioada nedeterminata daca eu sunt in concediu de risc ? Luam si aceasta varianta in considerare mai ales ca nu mi s-au dat prea multe raspunsuri asa ca incerc sa le aflu eu .

Tin sa precizez daca conteaza sau nu ca pe luna decembrie am concediu de risc dar inca nu l-am predat la firma iar aceste transferuri s-ar anunta undeva dupa data de 8 decembrie 2014 .

Astept raspuns si multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:30, 2 Decembrie 2014
Atat timp cat sunteti in concediu pentru risc maternal nu veti putea fi concediata decat daca societate chiar va intra in faliment.
Cu privire la concediul de risc maternal trebuie sa stiti ca acesta se acorda dupa indeplinirea unei proceduri si doar in cazul existentei unor riscuri privind SSM ori expunere la noxe sau agenti care sa-i afecteze sarcina si alaptarea. Daca la noul loc de munca nu exista astfel de riscuri nu beneficiati de concediu de risc maternal.
Chiar daca se schimba doar angajatorul si va desfasurati in fapt aceeasi activitate in acelasi spatiu si aceleasi conditii, v -a dura un timp pana veti obtine un nou certificat medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal iliealinaionela iliealinaionela buna seara.am urmatoarea nelamurire.sunt asistent farmacist,in ultimul an de zile am lucrat la doua farmacii.in luna septembrie 2014 am avut o pauza de 20 de ... (vezi toată discuția)
Mediu toxic parvaty parvaty Buna ziua, As dori sa aflu si eu raspunsul la urmatoarea intrebare: daca sunt gravida si lucrez in mediu toxic(fabrica de reciclare acumulatori auto)-plumb, ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal paraschivanamaria paraschivanamaria sunt insarcinata in 15 saptamani; din sapt 9 beneficiez de concediu medical cu spitalizare. cei de la firma la care lucrez mi-au spus ca nu pot angaja pe ... (vezi toată discuția)