avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa aviz medical, valabilitate CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa aviz medical, valabilitate CIM

Buna seara am o intrebare sunt angajat fara avizul medical lipsa lui duce la nulitatea CIM.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:35, 2 Decembrie 2014
Buna ziua! Lipsa avizului medical duce intr-adevar la nulitatea CIM (art. 27 alin. (2) din Codul muncii, dar aceasta nulitate se acopera (retroactiv, asadar de la data angajarii) imediat ce ati obtinut fisa de aptitudine (chiar ulterior angajarii - art. 57 alin. (3) Codul muncii) sau, dupa caz, avizele de sanatate prevazute in domenii speciale (ex. transport)
ART. 27 CM
(1) O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de muncă.
ART. 57 CM
(3) Nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin îndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege.
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa medicala - de cand e obligatorie Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Imi puteti spune de cand anume e obligatorie eliberarea fisei medicale pentru un viitor angajat, cu cel putin 1 zi inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului medical dupa incheierea cim arudan arudan Buna ziua, Astazi doresc sa ma (auto)angajez pe postul de inspector RU, dar inca nu am inca certificat medical ca sunt apt de munca. Colaboratorul meu pe ... (vezi toată discuția)
Probleme contract de munca miha859 miha859 Buna seara, am mai multe intrebari legate de contractul meu de munca, care nu cred ca este tocmai legal... 1. Nu am fisa de post, desi am inteles ca este ... (vezi toată discuția)