avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa medicala - de cand e obligatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa medicala - de cand e obligatorie

Buna ziua,

Imi puteti spune de cand anume e obligatorie eliberarea fisei medicale pentru un viitor angajat, cu cel putin 1 zi inainte de inceperea activitatii?
Am nevoie si de temeiul legal. Nu regasesc o informatie concreta cu privire la acest aspect.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 16:28, 19 Mai 2017
[ link extern ] /

Mai sus un link care va face lumina in cazul dvs.
Am citit ce mi-ati trimis, insa tot nu sunt in clar.
11.2011 e data de la care s-a inceput solicitarea examenului medical anterior angajarii?
Ca sa gasiti ceea ce doriti dvs trebuie sa coroborati textele de lege din Codul Muncii , insa atentie si la art.57 din Cod.
@Loredana_84
Conf art. 27 alin (1) CM "o persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci"
Asadar nu conteaza cu cate zile inainte de semnarea CIM se elibereaza fisa de aptitudine. Nu are un "termen de expirare".
@Florin Cioca
Da, stiu ca fisa medicala trebuie eliberata anterior angajarii si nu conteaza cu cate zile inainte.
Doar sa doream sa stiu de cand exista obligativitatea de a obtine fisa medicala anterior angajarii, intrucat a fost introdusa ulterior.
Initial, credeam ca aceasta prevedere a fost introdusa ulterior in Codul Muncii, dar vad ca articolul 27 alin 1 a ramas nemodificat si inainte de republicare avea acelasi continut ca prevederea specificata de dvs.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Lipsa aviz medical, valabilitate cim niko722 niko722 Buna seara am o intrebare sunt angajat fara avizul medical lipsa lui duce la nulitatea CIM. (vezi toată discuția)
Probleme contract de munca miha859 miha859 Buna seara, am mai multe intrebari legate de contractul meu de munca, care nu cred ca este tocmai legal... 1. Nu am fisa de post, desi am inteles ca este ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara adeverinta de la medicul de familie ContSters242138 ContSters242138 Buna ziua, S-a incheiat un contract de munca cu o persoana, fara adeverinta de la medicul de familie, doar cu adeverinta de la medicina ... (vezi toată discuția)