avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa medicala - de cand e obligatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa medicala - de cand e obligatorie

Buna ziua,

Imi puteti spune de cand anume e obligatorie eliberarea fisei medicale pentru un viitor angajat, cu cel putin 1 zi inainte de inceperea activitatii?
Am nevoie si de temeiul legal. Nu regasesc o informatie concreta cu privire la acest aspect.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 16:28, 19 Mai 2017
Si daca nu este eliberata anterior angajarii , ce se intampla?
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai..exista prevazuta o sanctiune in Codul Muncii
Art. 260 CM
m) încălcarea de către angajator a obligaţiei prevăzute la art. 27 şi 119, cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei;
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2017
Loredana_84, utilizator
Sanctiunea de la art.260 C.mun. indicata de dvs nu se aplica pentru neprezentarea certificatului medical care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.

Alin.2 al art.27 C.mun. prevede ca, nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
Nulitate, care potrivit art.57 alin.3 C.mun., poate fi acoperita prin aducerea ulterioara a certificatului medical.
Va multumesc frumos pentru clarificari! Mi-ati fost de un real ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa aviz medical, valabilitate cim niko722 niko722 Buna seara am o intrebare sunt angajat fara avizul medical lipsa lui duce la nulitatea CIM. (vezi toată discuția)
Probleme contract de munca miha859 miha859 Buna seara, am mai multe intrebari legate de contractul meu de munca, care nu cred ca este tocmai legal... 1. Nu am fisa de post, desi am inteles ca este ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara adeverinta de la medicul de familie ContSters242138 ContSters242138 Buna ziua, S-a incheiat un contract de munca cu o persoana, fara adeverinta de la medicul de familie, doar cu adeverinta de la medicina ... (vezi toată discuția)