avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lider sindicat concediat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lider sindicat concediat

speta :
presedintele sindicatului XXX de la societatea KKK a fost concediat pt motive care nu tin de desfasurarea activitatii sindicale ci pentru abateri disciplinare.
daca acesta nu mai are calitatea de salariat, mai poate avea calitatea de presedinte de sindicat ??? in ce baza???
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 2 Iunie 2009
In Legea sindicatelor nr.54/2003 nu este prevazut un asemenea caz.
Cred ca presedintele nu-si mai poate indeplini functia, datorita motivului concedierii, si sindicalistii trebuie sa faca o adunare pentru a-l inlocui cu altcineva.
asa ma gandeam si eu, insa dl.XX continua sa faca demersuri ca si lider de sindicat
e legal?
1. Face acest lucru si din cauza ca a fost concediat.
2. Adjunctul lui sau un alt membru al conducerii sindicatului sa convoace o adunare generala care sa hotarasca.
In unele statute ale organizatiilor de sindicat este stipulat ca, calitatea de membru al sindicatului înceteaza:
a) la cerere;
b) prin pierderea calitatii de salariat cu contract de munca;
c) prin excludere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte sindicat alexandru777 alexandru777 Un presedinte de sindicat, caruia i s-a desfacut contractul individual de munca pe motive disciplinare, mai poate detine functia respectiva precum si o functie ... (vezi toată discuția)
Sindicat - confict de interes??? alex.v alex.v Salut, de curând în societatea în care lucrez a fost înființat un sindicat. O nelămurire a mea este dacă exista un conflict de interes intre ... (vezi toată discuția)
in momentul in care conducerea sindicatului face ,,blat,, cu patronatul ,.. VASILE MATEI VASILE MATEI Buna ziua , in momentul in care conducerea sindicatului face ,,blat ,, cu patronatul si se vede clar asta in veniturile salariatilor si in aplicarea CCM ului ... (vezi toată discuția)