Nectarie123 a scris:
Astfel am sesizat DGSPCA(cu confirmare de primire) informandu-i de cele aflate si mentionand numele si adresa tuturor celor care le-ar putea marturisi despre ce au vazut in neregula la copii(invatatori, vecini).Am cerut o ancheta psiho-sociala+expertiza psihologica a mamei si a copiilor+un raport pe care sa-l pot inainta instantei de judecata.
O luna mai tarziu nu am primit nici un raspuns si astfel am facut o noua sesizare, in plus am sesizat si autoritatea tutelara.Dupa inca o luna, copiii m-au informat ca au fost convocati la DGSPCA unde mama a fost amenintata de acestia ca vor duce copiii la orfelinat daca ea nu-si schimba comportamentul.
Aveti dreptate, odata ce ati informat DGASPC-ul despre aceasta problema, si mai ales ca in plangere ati solicitat o ancheta psiho-sociala+expertiza psihologica a mamei si a copiilor+un raport pe care sa-l puteti inainta instantei de judecata, cei de la DGASPC trebuia sa va raspunda la cerintele dvs, dar se pare ca pt. ei metodele de lucru solicitate de dvs nu erau bune, si astfel ei au aplicat alte metode de lucru cu amenintari la adresa mamei copiilor.
Dvs aveti o copie de pe plangerea adresata DGASPC? Aveti si confirmarea de primire a scrisorii? Daca le aveti, este o dovada ptr. dvs.
DGASPC trebuia sa va raspunda in scris la petitia dvs, si chiar daca lor li s-a parut ca nu au nici un rost investigatiile solicitate de dvs, ei trebuie sa va raspunda tot in scris ce investigatii au efectuat.
Daca nu sunteti multumit de ancheta si considerati ca vi s-a incalcat un anumit drept, puteti depune plangere penala impotriva persoanei care a investigat cazul dvs. Plangerea o depuneti mai bine la parchet, iar apoi fiti cu ochii pe ce cercetari va efectua procurorii. Eu cred ca este un abuz in serviciu din partea personalului DGASPC.
De partea dvs sunt si martorii si invatatoarea, asa ca aveti sanse de castig impotriva DGASPC.
Succes!