avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de incetare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de incetare

Daca un salariat a dat concurs pe un alt post si a fost admis, iar de pe postul respectiv a fost dat afara conform art.31 alin.(3) din Codul Muncii poate avea castig de cauza in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 3 Decembrie 2014
Dupa opinia mea, daca ati fost angajat prin concurs, inseamna ca este vorba despre o institutie bugetara, caz in care trebuie exclusa perioada de proba ca si modalitate de verificare profesionala. Daca exista la respectiva unitate, ar trebui vazut si contractul colectiv. Daca este un angajator privat, nu prea ati avea castig de cauza decat in anumite situatii: vi s-au dat sarcini care exced fisei postului s.a.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2014
avocatbadea, utilizator
Perioada de proba poate exista si in sectorul bugetar . Ce text de lege interzice faptul ca in sectorul bugetar este exclusa perioada de proba?
art. 30 al. 1 din Codul muncii. Cuvantul "numai" exclude alte modalitati de verificare profesionala, cel putin acesta este punctul meu de vedere...
Art.30 alin.1 C.mun. se refera la cu totul altceva si nicidecum la perioada de proba.

Art.31 C.mun. nu se refera exclusiv la sectorul privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana cu handicap Danaioana Danaioana Buna ziua, Tinand cont de prevederile art.30 si 31 din Legea nr.53/2003-Codul muncii, va rog sa imi spuneti daca unei persoane cu handicap ii poate fi ... (vezi toată discuția)
Angajarea persoanelor cu handicap codulmuncii codulmuncii Buna ziua. As dorii sa stiu care sunt conditiile pentru angajarea unei persoane cu handicap in sectorul bugetar. La art. 30 alin. (1) scrie: Incadrarea ... (vezi toată discuția)
Buna seara, care sunt obligatiile si drepturile (avantaje) daca ... genigeni genigeni buna seara, care sunt obligatiile si drepturile (avantaje) daca eu ca angajator. cu un nr.sub 50 angajati, angajez o pers.cu dizabilitati? care e perioada de ... (vezi toată discuția)