avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Abuz de incredere

Am formulat catre Politie o plangere pentru abuz de incredere. In fapt, este vorba de un utilizator ( in sistem leasing ), care a acumulat multe datorii. Conform legii leasingului, in cazul in care utilizatorul nu achita 3 rate consicutive, am reziliat unilateral contractul. Actul de reziliere - somatia de a preda bunul, a fost transmis prin fax.

Ulterior s-au trimis si somatii prin posta, insa reprezentantul refuza sa preia orice corespondenta. Refuza in sensul ca nu il preia, expira timpul de pastrare, si confirmarea se intoarce.

Am formulat plangerea, in care am aratat ca acel contract a fost reziliat, am depus toate actele, ulterior angajatul care a tinut legatura cu debitorul, sub semnatura privata a declarat ca acesta refuza predarea bunului. Mai mult, am aratat ca nu avem posibilitatea somarii utilizatoruluim caci nu preia corespondenta. Avem un mail, in care administratorul societatii debitoare aratat "alb pe negru", "da, remorca este la mine, da nu il voi preda".

Avand in vedere cele de mai sus, politistul care se ocupa de caz, afirma ca nu poate face nimic, pana nu facem dovada ca omul refuza restituirea bunului.

Va rog sa ma ajutati, in primul rand juridic, ce putem face. Din cate stiu eu, chiar daca cererea nu este intemeiata ( nu este cazul nostru, dupa parerea mea ), tot ar trebui sa fie chemat debitorul, sa dea o declaratie macar. Deci pe de o parte ma intereseaza modul in care putem "sa-l convingem" pe politist ca da, poate sa-l cheme la o declaratie, ca are destule informatii, iar pe de alta parte, ce putem face in ceea ce priveste dovada refuzului, din moment ce adresa nu poate fi transmisa administratorului.

In concluzie l-am somat prin fax, din pacate insa nu avem confirmarea. Am trimis prin posta, dar adresa s-a intors. L-am contactat telefonic de mai multe ori si i-am adus la cunostinta faptul ca acel contract nu mai este in vigoare si este obligat sa predea bunul. Acelasi lucru i-am expus si pe mail. Atat telefonic cat si pe mail, ne-a comunicat ca nu va preda bunul.

va multumesc anticipat si astept parerile, raspunsurile voastre
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2009
magyari, utilizator
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 13:11, 2 Iunie 2009
Formulati plangerea direct in instanta, anexand la aceasta contractul si somatiile emise catre acesta.
Inaintati adresa de notificare prin intermediul executorului judecatoresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract leasing thedjwilly thedjwilly Buna Ziua, as dori un răspuns scurt la speța de mai jos daca se poate: am achiziționat in 2018 mai o mașina SH in leasing de la o firma de profil din ... (vezi toată discuția)
Recuperare obiect vasile.pop vasile.pop Am pus la dispozitia unei societati, in sistem leasing, mai multe autovehicule. Intre timp utilizatorul a intrat in insolventa, iar din informatiile primite ... (vezi toată discuția)
Inselaciune firma leasing elena-10 elena-10 Buna ziua, doresc putin ajutor in a alege temeiul legal pentru a formula o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei firme de leasing. Am fost pacalita ... (vezi toată discuția)