avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am fost in concediu fara plata si m-am intors mai repede la service cu 3 saptamani, Nu am stiu ca trebuie sa imi fac cerere de reluare a activitatii si nici nu mi-am facut problem pentru ca sefa mea, care face si pontajele, M-A VAZUT!!! zilnic la servici. La noi in servici nu exista condica de prezenta, daca vreti sa ma intrebati despre asa ceva. In aceasta situatie, am picat ca din luna cand mi s-a- spus ca eu sunt de vina ca nu am fost pontata timp de 3 saptamani si ca nu se mai poate face nimic, Vreau doar sa stiu cine este de vina? Eu? Si am pierdut 3 saptamni de munca?:((
Multumesc pentru atentie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:15, 5 Decembrie 2014
:) Cine face pontajul nu se poate face ca nu va vede la munca. Din pacate singura solutie e o plangere la ITM. Dar trebuie sa puteti demonstra (cu declaratii colegi, camere video, acte datate si semnate, clienti, poate chiar si familie etc, in functie de natura muncii) ca ati fost prezenta la munca. Imi vine greu a crede ca poti lucra 3 saptamani undeva fara sa lasi absolut nicio urma.
Printr-un memoriu la conducerea societatii se poate remedia greseala respectiva.
adema1980 a scris:

:) Cine face pontajul nu se poate face ca nu va vede la munca. Din pacate singura solutie e o plangere la ITM. Dar trebuie sa puteti demonstra (cu declaratii colegi, camere video, acte datate si semnate, clienti, poate chiar si familie etc, in functie de natura muncii) ca ati fost prezenta la munca. Imi vine greu a crede ca poti lucra 3 saptamani undeva fara sa lasi absolut nicio urma.

exact asta vreau sa spun. AM fsot vazuta la servici, stiu ca sunt camera video, m-a vazut o sectie intreaga (lucrez intr -un spital clinic) si am colaborat cu multi colegi, e drept ca natura muncii mele este sa stau cam izolata intr-un birou, lucram exclusiv cu o parte a personalului care sunt doctoranzi, dar se stia ca sunt la servici, am martori pe toti colegii, acum mi se spune ca e inregistrata si raportat la revisal si eu habar nu am ce e rrvisal, nu am cunostinte de contabilitate si nici de financiar/salarii, stiu doar ca am fsot la servici si nu am primit salar. N-ar fi fost asa important, dar am nevoie de un credit urgent la banca si mi se cere venitul pe ultimele 3 luni si din acea cauza, eu nu am 3 luni lucrate, nefiind pontata. Nu vreau nici sa fac rau fetei care a facut pontajul. Ma intreb, nu se poate face un act additional, sau asa ceva?
Asa mi s-a mai spus, sa merg la ITM, dar mi-e teama sa nu fac rau celei care a facut pontajul
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
corina51, utilizator
Revisal e registrul electronic al salariatilor (in locul cartii de munca). Daca vi s-a spus ca deja s-a declarat in revisal inseamna ca nu ati beneficiat de un concediu fara plata ci ati fost "beneficiara" unei suspendari de contract.
Faceti plangerea la ITM. Nu veti putea determina angajatorul sa faca modificarile de rigoare in revisal de bunavoie. Ei vor da solutia legala.
adema1980 a scris:

Revisal e registrul electronic al salariatilor (in locul cartii de munca). ...

Revisal = registru de evidenta a salariatilor care se intocmeste in forma electronica.

Revisal-ul nu tine locul carnetului de munca. Poate s-a vrut asta , dar a iesit ce a iesit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj blonzi blonzi Buna ziua,as vrea sa stiu unde pot sa fac o reclamatie privind pontajul ,lucrez la o firma destul de mare si cunoscuta in Romania,potajul este facut de sef ... (vezi toată discuția)
Cim determinat Liadore Liadore Ca angajator am uitat sa inregistrez in termen 4 contracte determinate de munca si anume:( nu am depus actul aditional la ITM prin care prelungeam CIM) 1) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua mona0000 mona0000 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.In cazul in care angajatorul refuza sa treaca in contractul individual de munca modalitatea de plata a orelor ... (vezi toată discuția)