avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... in cat timp se poate face un recurs la o hotarare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

in cat timp se poate face un recurs la o hotarare judecatoreasca?

In urma unui proces intentat de mine catre politia judetului Brasov, am obtinut o pronuntare oozitiva in data 17 iunie 2014. Astazi 03.12.2014, am primit prin posta o comunicare cu un recurs atasat din partea inspectoratului de politie. Din cate vad pe internet, am doua dati de recurs 17.10.2014 si 24.10.2014. Se poate face recurs dupa 4 luni? Va multumesc mult de raspuns. Maine deja trebuie sa ma prezint cu actele la judecatorie
Da, daca recursul se face intr-un anume termen de la data comunicarii. Puteti merge sa consultati dosarul sa vedeti ce scrie in hotararea initiala. (daca nu o aveti inca)
Pinspectoratul a facut recurs in termen de 4 luni de la datapronuntarii
Dupa ce se redacteaza hotararea, ea va fi comunicata partilor, iar termenul de recurs curge de la data primirii acesteia.
Poate ca in cazul dvs. redactarea a durat cateva luni, astfel ca recursul a fost depus in termenul de 15 zile de la primirea hotararii.
Trebuie verificata stampila postei cu data primiri, ca sa aflati daca a fost tardiv introdusa actiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs respins ca tardiv fãrã a fi tardiv! gigelas gigelas Buna ziua, ICCJ a respins un recurs ca fiind tardiv introdus. Am verificat personal stampila postei cand s-a primit comunicarea deciziei recurate si am ... (vezi toată discuția)
"cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare." cyan cyan daca hotararea nu se comunica din diverse cauze (de ex. nu ajunge prin posta), cum se calculeaza termenul de recurs? data pronuntarii, data obtinerii de la ... (vezi toată discuția)
In cat timp primesc solutia in scris ? tinerica tinerica De primit acasa nu am primit nimic scris, desi solutia a aparut pe site-ul: http://noulportal.just.ro inca din 7 martie 2011 In cat timp se primeste acasa ... (vezi toată discuția)