avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produs cumparat din magazin
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produs cumparat din magazin

Buna. Am cumparat acum o sapt un un produs de imbracaminte pentru un cadou. Nu sunt sigura ca produsul va fii bun. Am intrebat respectiva comercianta daca prin returnarea produsului poate fii si returnarea banilor in cazul in care un alt produs nu ma multumeste. Raspunsul a fost negariv de ce? Pentru ca asa vrea "patronul". Exista o lege prin care respectivul detinator al magazinului din mall este obligat sa returneze banii avand in vedere ca produsul are eticheta bon si se incadreaza in cele 30 de zile de retunare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:29, 5 Decembrie 2014
Care 30 de zile?

Daca il luati din magazin il puteti returna doar in baza politicii magazinului. Am fost si eu curios de aspectul acesta si am sunat la protectia consumatorului ca sa nu mai sap prin legi si mi-au spus ca nu exista termen de returnare decat pentru produsele achizitionate online.
Deci daca el nu doreste returnarea baniilor nu se poate face nimic prin lege. Lucrez in c&a si unul din magazinele din tara a luat o amenda pe baza unei reclamatii de genul acesta cu returnarea banilor.
Poate nu era conform. Nu exista posibilitatea de retur cand cumparati din magazin, decat desigur, daca magazinul are o politica de retur si n-o respecta. Sunt destule magazine care primesc produsele inapoi si in termen de 30 de zile, indiferent de motiv si iti dau banii, dar nu exista obligatia in lege.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire produse in magazine cash ans carry ada36 ada36 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi spuneti daca este corect cum se procedeaza ... am fost inrt-un mare magazin la cumparaturi si am ... (vezi toată discuția)
Returnare produs Gabriel0007 Gabriel0007 In data de 30 mai 2015 , am cumparat de la DEDEMAM PLOIESTI o pompa Grundfos. A functionat cateva ore dupa care a inceput sa prezinte un zgomot suspect. Pot ... (vezi toată discuția)
Returnare produs laura_botea laura_botea Buna ziua, Imi puteti spune, va rog frumos daca, pentru a returna sau a schimba un produs(o haina mai exact, in termen de 30zile) este obligatoriu ca ... (vezi toată discuția)