avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare pentru conducere sub influenta alcoolului- ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare pentru conducere sub influenta alcoolului- amenda penala-obtinere permis

buna ziua! am si eu o intrebare! dupa cit timp pot sa ma inscriu sa dau de permis? in data de 18 septembrie am terminat procesul pt. ca am condus baut la volan.am primit 2000 ron amenda penala si 250 ron cheltuieli de judecata!am achitat acum trebuie sa-mi scot sentinta finala! da de unde aflu cind pot da iara de permis???stiti cumva?
OUG 195/2002 (codul rutier).

Art. 116
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a)au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
Dupa ramanarea definitiva a hotararii de condamnare aveti un termen de 3 luni pentru achitarea amenzii penale si implicit de depunere a recipisei de plata a acesteia la instanta de executare.
Cu cat achitati mai repede amenda, cu atat va puteti prezenta mai devreme la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru ca cele 6 luni prevazute de textul de lege se calculeaza de la data achitarii amenzii aplicate.
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 87, alin. 1 din oug nr. 195/2002 - cand pot sustine un nou examen pentru redobandirea permisului? zolcsy zolcsy Buna ziua! Am fost condamnat in data de 14.03.2011 dupa articolul respectiv la 1000 RON AMENDA PENALA SI 250 RON CHELTUIELI JUDICIARE!!!! Cand pot sustine un ... (vezi toată discuția)
Amenda penala- redobandire permis de conducere- termen Jones86 Jones86 Buna ziua , am primit o amenda penla de 3000 de roni dupa o hotarare definitiva , dupa cit timp pot da examenul pentru permis ? Dupa ce platesc amenda la cit ... (vezi toată discuția)
Anulare permis.....redobandire ionutz_jjjjj ionutz_jjjjj buna ziua! -in 22 aprilie 2009 am fost prins de politie conducand cu PERMISUL SUSPENDAT; -pe 17 decembrie 2009 am fost trimis in instanta la proces si mi-a ... (vezi toată discuția)