avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescrierea datoriilor la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescrierea datoriilor la asociatia de proprietari

Un proprietar acumuleaza datorii mai vechi de 4 ani la asociatia de proprietari. Asociatia nu face nimic pentru recuperarea restantelor (cheltuieli de intretinere plus penalizari), Se multumeste sa blocheze apartamentul la cartea funciara si atat. Intrebarea mea este: in aceste conditii datornicul va scapa de plata restantelor ca urmare a prescrierii lor?
Cel mai recent răspuns: Trusca Andreea , Avocat 14:34, 8 Decembrie 2014
Acestuia i se vor prescrie datoriile cele mai vechi, ideal ar fi sa il notificati cu privire la cunatumul cheltuileilor si sa ii acordati un termen sa plateasca, in caz de neconformare, puteti sa va adresati unui avocat sa inceapa demersurile in vederea recuperarii sumelor neachitate pe calea instantelor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati asociatii de proprietari runner27 runner27 Cu cat timp retroactiv se pot incasa de catre asociatie penalitati neachitate de proprietari la restante achitate de proprietari la cheltuielile comune ?Adica ... (vezi toată discuția)
Stingerea penalizarilor la intretinere ibolyab ibolyab Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste o datorie prescrisa? husseincudop husseincudop Sunt administrator de bloc. Avem un proprietar caruia i se prescrie o parte din datoria la intretinere,Am citit pe forum ca pur si simplu se sterge datoria din ... (vezi toată discuția)