avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de lovire si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de lovire si alte violente

Buna ziua!Nu demult,am fost implicata intr-un scandal cu amanta sotului meu,in sensul ca am bruscat-o si am tras-o de par.In urma scandalului ea si-a scos certificat medico-legal,si-a ''achizitionat'' si un martor si mi-a facut plangere penala.Duduia in cauza se intampla sa fie chiar fina mea,deci am cununat-o.De-a lungul timpului am avut multe probleme in familie,ulterior afland ca in mare parte se datoreaza relatiei extraconjugale dintre ea si sotul meu.S-a ajuns ca sotul meu sa paraseasca domiciliul si lasandu-ma cu un copil de 3 ani in grija,cu datorii etc.Stiu ca am gresit,imi asum toata vina pt faptul cum am reactionat,nu e compatibila fapta mea cu profesia mea,pt ca sunt politista,nici cu faptul ca sunt mama si imi iubesc enorm copilul,insa toate greutatile din ultima vreme m-au impins sa reactionez in felul asta.Am incercat sa ma impac cu ea,sa o determin sa-si retraga plangerea,pt ca un dosar penal mi-ar afecta in mod negativ serviciul.Aceasta mi-a pus in vedere faptul ca ar dori de la mine scuze publice,de genul un articol in ziar in care sa-mi cer scuze si postare pe facebook...Mentionez ca in certificatul medico-legal are 4-5 zile de ingrijiri medicale si mai mentionez faptul ca in momentul in care am paruit-o,ea tocmai cobora din masina sotului meu,fapt care m-a infuriat si nu am mai stiut ce fac.Daca nu accept invoiala, cu ce pedeapsa m-as alege si cat de mult mi-ar afecta serviciul?Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
cristinaursu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristinaursu , utilizator 16:41, 11 Decembrie 2014
Fata de situatia de fapt prezentata, parerea mea este ca nu veti ajunge la instanta, procurorul poate dispune renuntarea la urmarire penala. Exista posibilitatea ca procurorul sa dispuna, dupa ce se consulta cu dvs, sa indepliniti anumite obligatii, una dintre ele ar fi sa cereti scuze public persoanei vatamate.
Oricum se poate retine ca circumstanta atenuanta legala, săvârşirea infracţiunii sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate prin atingerea gravă a demnităţii.
Multumesc!Nu am ''mediatizat''cazul meu in randul colegilor,mai cu seama nu am expus problema sefilor mei ierarhici,nici nu mi-am angajat avocat,din cauza situatiei materiale,insa stiu ca va fi nevoie.Nu am vrut sa ajung in situatia asta sub nicio forma.
Puteți încerca și medierea cu partea vătămată:Închieerea unui acord de mediere,prin care veți conveni condițiile retragerii plângerii prealabile, prezentat ulterior procurorului, va conduce la clasarea dosarului de up.
Stimata doamna, imi pare rau de situatia in care va aflati. Si desi nu sunt de acord cu ce ati facut, pot sa inteleg de ce ati facut-o.
Va sugerez insa, sa nu va mai expuneti la situatii riscante si daunatoare dvs, oricat de mult va deranjeaza acea femeie, amanta sotului dvs. Stiu ca e dureros si greu de acceptat, dar , dvs. trebuie sa fiti suparata pe sotul dvs , el este cel care a gresit, a tradat si s-a dezis de familia sa cand a parasit domiciliul conjugal , de buna voie. Cu sotul dvs sunteti casatorita , nu cu acea femeie , el avea responsabilitati , nu ea.
Rezolvati-va situatia amiabil , daca este posibil si retrageti-va , ignorati-i pe amandoi,macar o perioada.
Nici eu nu cred ca veti fi trimisa in judecata.
Incercati insa sa nu mai repetati...

Alte discuții în legătură

Incaerare in bar what what DE CURAND AM FOST IMPLICAT INTR UN SCANDAL DIN CARE EU AM IESIT FOARTE SIFONAT .PROBLEMA ESTE CA DOMNII POLITISTI NE AU BAGAT LA DISTRUGERE SI INCAERARE DUPA ... (vezi toată discuția)
Scandal și loviri în legătură cu restituirea unei datorii. se poate spune că a fost un caz fortuit? Danellaa Danellaa Buna ziua,va rog sa imi rspundeti la o intrebare,eu lucram ca si barman la un local din oras,am fost mintita de un baiat cu o suma de bani,mi-am recuperat doar ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal raluca07 raluca07 Buna ziua. pe data de 30.12 mi-am surprins sotul cu amanta in masina. Am reactionat destul de rau, iar in timp ce eu o trageam de par, sotul m-a lovit si sunt ... (vezi toată discuția)