avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot divorta in alt oras?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot divorta in alt oras?

buna seara, am fost casatorit cu sotia mea timp de 8 ani de zile, in orasul braila, ne-am despartit de un an si 5 luni, dar nu am bagat niciunul dintre noi divortul, actualmente eu am plecat din acel oras si acum locuiesc in sighetu marmatiei, nu avem copii nu avem bunuri de impartit, intrebarea mea este urmatoarea: pot actiona in tribunal divortul din orasul in care locuiesc acum? prin intelegere de comun acord la notar nu se poate deoarece nu ma mai intorc in acdel oras. va multumesc.
Se divorteaza la notar in Braila.

La Sighet nu aveti cum sa divortati nici la instanta.
Intr-un singur caz ati putea divorta la Sighet, daca doamna n-ar mai locui nici ea la Braila si dansa ar fi cea care ar introduce cererea.
Cum nu e cazul, si in instanta si la notar, competenta e la Braila.
Daca nu vreti sa mergeti la Braila, ori depune doamna divortul acolo la judecatorie si trimiteti intampinare si nu va prezentati.. ori va prezentati macar o data la notar. Imputerniciti pe cineva sa depuna actele si mergeti cand sunteti programat si le semnati.

Intampinarea nu prea ajuta decat daca se vor audia martori...
Daca se prezinta personal la instanta la Braila vor divorta prin acord.
practic in braila, nu am cum sa ma mai intorc,de aceea am informatii vage ca se poate divorta si din alta localitate, daca ii stiu datele de identificare pentru primirea citatiei, oricum , va multumesc de informatii
Competenta in divort o are instanta de pe raza ultimului domiciliu comun al sotilor, ori daca nu mai locuieste niciunul din soti acolo, competenta e instanta de la domiciliul paratului si daca paratul nu mai e in tara, abia atunci instanta competenta e cea de la domiciliul reclamantului.. asa ca nu prea aveti de ales.
Poate sa incercati o mediere.. si apoi sa cereti prin mandatar sa depuna o cerere de emitere hotarare de expedient in instanta la Braila. Mediere puteti face la distanta, insa nu stiu daca puteti depune acordul in instanta prin imputernicit sau doar sotia, fara prezenta dvs.
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort in instanta cmunteanu2002 cmunteanu2002 Buna ziua, As dori cateva informatii privitoare la desfacerea unei casatorii pe cale judecatoreasca: [b]Situatia actuala:[/b] - ambii soti ... (vezi toată discuția)
Necompetenta teritoriala proces divort mar_09 mar_09 Buna ziua, va expun pe scurt situatia. Sotia mea e stabilita in strainatate impreuna cu baietelul nostru, nu a mai venit in tara de mult timp. Ultimul ... (vezi toată discuția)
Divort biskream2009 biskream2009 Pot depune cererea de divort la Judecatoria pe raza domiciliului meu in calitate de reclamant,avand in vedere ca nici eu nici sotia nu mai locuim la acelasi ... (vezi toată discuția)