avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot divorta in alt oras?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot divorta in alt oras?

buna seara, am fost casatorit cu sotia mea timp de 8 ani de zile, in orasul braila, ne-am despartit de un an si 5 luni, dar nu am bagat niciunul dintre noi divortul, actualmente eu am plecat din acel oras si acum locuiesc in sighetu marmatiei, nu avem copii nu avem bunuri de impartit, intrebarea mea este urmatoarea: pot actiona in tribunal divortul din orasul in care locuiesc acum? prin intelegere de comun acord la notar nu se poate deoarece nu ma mai intorc in acdel oras. va multumesc.
Medierea e inutila si costistoare.

Mai bine mergeti personal sa divortati prin acord si va costa mai ieftin decat cu mediiator si deplasarea la Braila in mod inevitabil...
Pot divorța în alta localitate?
Regulile de competenta sunt stabilite expres de lege și nu se poate deroga de la ele.
Divortul se judecata la instanta de la ultimul domiciliu comun al soților dacă cel puțin unul dintre ei mai locuiește acolo. Dacă soțul parat locuiește în străinătate atunci divortul se judeca la instanta de la domiciliul soțului reclamant.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers ca să nu irosiți timp, energie și resurse financiare cu o cerere care sa va fie anulata ulterior.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat
Informatiile dvs sunt eronate, exista reguli clare de competenta a instantelor în procedura civila..

damian32 a scris:

practic in braila, nu am cum sa ma mai intorc,de aceea am informatii vage ca se poate divorta si din alta localitate, daca ii stiu datele de identificare pentru primirea citatiei, oricum , va multumesc de informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in instanta cmunteanu2002 cmunteanu2002 Buna ziua, As dori cateva informatii privitoare la desfacerea unei casatorii pe cale judecatoreasca: [b]Situatia actuala:[/b] - ambii soti ... (vezi toată discuția)
Necompetenta teritoriala proces divort mar_09 mar_09 Buna ziua, va expun pe scurt situatia. Sotia mea e stabilita in strainatate impreuna cu baietelul nostru, nu a mai venit in tara de mult timp. Ultimul ... (vezi toată discuția)
Divort biskream2009 biskream2009 Pot depune cererea de divort la Judecatoria pe raza domiciliului meu in calitate de reclamant,avand in vedere ca nici eu nici sotia nu mai locuim la acelasi ... (vezi toată discuția)