buna seara, ma numesc nicolae carmen elena, sunt din bacau si pana in luna iunie anul acesta am fost salariat la o sc din bacau.
in luna iunie a acestui an s-a facut disponibilizare colectiva iar eu am facut parte dintre cei disponibilizati, mentionandu-se in notificarea de preaviz ca se desfiinteaza postul de dispecer de productie prin reorganizarea activitatii.
am facut cerere de chemare in judecata pentru urmatoarele motive :
1) pentru recuperarea salariilor restante + salarii compensatorii la tribunalul bacau
2) pentru decizia de trimitere in somaj prin desfiintarea postului deoarece pe acest post au fost adusi salariati din productie acestia facand raport de activitate pe schimburi.
pentru punctul 2 a trebuit sa aduc dovezi pe care nu le-am putut obtine deoarece rapoartele de activitate sunt documente oficiale iar eu nu am mai avut acces in societate nemaifiind salariat.
in schimb am indicat numele persoanelor care au facut raport de activitate pentru postul desfiintat.
pentru aceasta, s-a judecat fara citarea partilor si s-a anulat cererea de chemare in judecata .. putand sa depun contestatie in termen de 15 zile.
mentionez ca aceasta nu a fost singura neregula .. mi s-au oprit bani pentru o asigurare pe care o aveam la asirom (pentru lunile ian. feb, martie) acestia nefiind virati si nefigurand nicaieri ca si creante ... mie mi-au oprit banii dar nu au mai ajuns la asirom ... cineva i-a bagat in buzunar ???
alta neregula este cea prin care am fost trimisi in somaj cu o serie de venituri, dupa care ulterior s-au modificat instiintarile de plata ele fiind de fapt mai mari, prejudiciindu-ne astfel la indemnizatia de somaj .... nimic din acestea nu a fost luat in considerare in conditiile in care eu si sotul meu (trimis si el in somaj de catre aceeasi societate) avem de recuperat 23 000 lei.
dupa parerea mea este vorba si de inselaciune (prin jongleria cu veniturile cu care am fost trimisi in somaj) si de frauda (pentru banii opriti pentru asigurare, care desi mi i-au oprit nu au ajuns unde trebuiau)
VA ROG sa-mi spuneti unde pot face contestatia respectiva
VA MULTUMESC ANTICIPAT
ITM-ul are cum sa afle, intrucat toti angajatorii care au personal incadrat cu c.i.m., incepand cu 01.01.2007 aveau obligatia sa completeze si sa transmita REVISAL-ul - registrul de evidenta a salariatilor - la ITM .
sau
in urma sesizarii dvs puteau sa faca un control.
Dvs nu aveti posibilitatea decat sa contestati hotararea data .
Buna ziua, revin cu noutati .... am facut cerere de chemare in judecata a societatii prin care am descris toate neregulile printre care era si aceea ca au desfiintat postul de dispecer de productie si au adus oameni din sectie si fac report de tura la locul respectiv de munca !!!, faptul ca ne-a trimis in somaj cu niste instiintari de plata (mai mici) dupa care ni s-a calculat somajul si imediat dupa aceea au refacut instiintarile de plata, ele fiind in realitate mai mari si astfel creandu-se prejudiciu, faptul ca mi s-au oprit bani pe stat de plata pentru o asigurare si acestia nu au mai ajuns la asirom ... pur si simplu au disparut !!! ... etc.
Dupa o vesnicie a aparut o adresa de la tribunal sa aduc copie dupa rapoartele de tura precum ca alti colegi din combinat fac de servici pe postul meu.... nu am putut aduce copie dupa rapoarte ele fiind documente oficiale iar eu nemaifiind salariat nu am mai avut acces in combinat in schimb i-am nominalizat pe cei care fac de serviciu la dispecerat acestia putand fi chemati ca martori. pentru ca nu am putut aduce aceste copii ale rapoartelor MI S-A ANULAT CEREREA DE CHEMARE IN JUDECATA A SOCIETATII si implicit drepturile salariale si tot ce mai era in cererea respectiva .... ma intreb si eu ... ce fel de dreptate e asta ??? o institutie a statului are toate parghiile si poate sa faca cercetari nu sa ma trimita pe mine sa-i aduc documente oficiale ... si apoi cu ce drept "onorata instanta" mi-a taiat din pix salariile restante, bani munciti cinstit ??? este o bataie totala de joc ... firma respectiva facea parte din grupul de firme INTERAGRO, firma ce ii apartine lui IOAN NICULAE - CEL MAI BOGAT OM DIN TARA ... acum 2 saptamani l-a dat la televizor ca si-a luat elefant ...impaiat .... pai asta nu este sfidare ??? are o gramada de datorii catre fostii salariati si el isi cumpara elefant ??? si acum mai vine si "onorata instanta" si-mi anuleaza cererea cu toate drepturile ...
Concediere
asilvia
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati oferindu-mi informatii utile cu privire la urmatoarele probleme:
- din aprilie 2009 mi s-a incheiat CIM; de atunci firma ... (vezi toată discuția)