avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil

Dupa divort eu trebuie sa revin la numele de fata, dar copilul ramane cu numele fostului sot.
Pot adauga si numele meu de fata la numele copilului?
Cel mai recent răspuns: Vicky1 , utilizator 15:28, 6 Decembrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Ar fi calea administrativa, insa va trebuie motiv temeinic si mai mult decat atat , acordul tatalui, ceea ce va dati si dvs seama ca nu ati obtine.. daca va dori, il va schimba copilul cand va fi major. Pana atunci, incercati sa nu faceti caz din asta si sa treceti cu usurinta peste problemele care mai apar.
Multumesc mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De acord cu colega de mai sus. In plus, copiii simt un lucru stresant pentru ca isi simt parintele/parintii stresat/i de acel lucru.
Astfel, cunosc copil cu parintii casatoriti, dar cu nume diferite; copilul are numele unuia dintre ei si, daca-i spui: ce zici daca nu te chema AB, ci AC? il apuca rasul. Nu e stresat si nu intreaba nimic despre diferenta de nume... dar si parintilor li se pare normal.

Un alt caz similar cu al dv. in care copilul intreaba de ce parintele la care el a ramas are alt nume... parintele i-a spus ca asa avea el alt nume inainte de casatorie, acum ca s-au despartit, are iar numele acela si ca e normal; ca el, copilul, are acelasi domiciliu ca parintele cu nume diferit si are acelasi nume cu parintele la care nu are domiciliul... ca el, copilul, sa stie ca are cate ceva in comun cu fiecare parinte si ca si ei, parintii, sa stie ca au ceva in comun mereu cu el, copilul lor. Si ca si asta e perfect normal. Si ca, daca vrea, cand merge in vizite, poate sa-i spuna la telefon pe celalalt nume de familie... :))

Totul e despre cum luati situatia. Mai mult, va spun ca sunt tot mai multe cupluri care se casatoresc si isi pastreaza numele, care au copii si stau in concubinaj o viata si au nume diferite o viata, nu e o drama in asta. E un nume de trecut in buletin si in catalog, atat.
E mai dificil pentru copii, in special pana in adolescenta cand isi perfectioneaza tehnicile de aparare, sa explice colegilor despre despartirea parintilor; copii de gradinita care aud cantece ca: tu nu mai ai tata, tu nu mai ai tata... sau colegi de scoala primara care ii spun ca e asa de rau ca si mama i-a plecat... astea il dor rau pe prunc si ar trebui ajutat sa treaca peste. Din pacate, ca sa nu-si supere parintele, nici nu spun acasa despre toate astea. :(

Daca va pot ajuta si cu alte idei, reveniti. Copil sanatos sa aveti!
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele copilului lilu2014 lilu2014 Buna ziua, sunt necasatorita si urmeaza sa am un copil. Nu dorim sa facem nunta, iar copilul momentan am hotarat sa poarte numele tatalui. Ma intereseaza sa ... (vezi toată discuția)
Avocatnet 2014: nicusor are doi tati Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de ... (vezi toată discuția)
Obligatii stipulate in lg. priv. protectia minorilor, remedii in caz de nerespectare againstPAS againstPAS Exista vreo modalitate prin care parintele rezident sa fie \\"constrans\\" sa-si indeplineasca obligatiile stipulate in Legea privind protectia si promovarea ... (vezi toată discuția)