avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Blocare acces garaj/curte de catre insusi proprietar ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Blocare acces garaj/curte de catre insusi proprietar ?

Situatie interesanta dar neclara : daca exista garaj intr-o curte cu mai multi proprietari iar acesta apartine exclusiv unuia din ei atunci acesta are dreptul sa-si parcheze masina in dreptul portii de acces acolo ?
Adica legea face distinctia intre faptul ca se blocheaza accesul de catre proprietar sau de altcineva ? Poate un alt locatar sa faca plangere pt faptul ca se blocheaza accesul la garaj si curte chiar daca garajul nu este al lui?

De fapt aici e o problema mai larga. Cunostem cu totii faptul ca multi proprietari de garaj prefera sa nu isi bage masina in garaj ci doar sa foloseasca locul de parcare din fata acestuia. Adica isi asigura astfel un loc de parcare pe spatiul public la orice ora. Eu zic ca in mod normal ar trebui sa fie sanctionati inclusiv acestia daca blocheaza acel acces pt ca nu e normal ca ei sa se afle in dubla ipostaza , adica sa ceara sanctionarea oricui parcheaza acolo pe motiv ca se blocheaza accesul si in acelasi timp sa aibe dreptul sa isi blocheze accesul.

Nu am reusit sa ma lamuresc exact care sunt reglementarile care interzic parcarea in fata accesului la garaj.
Dar daca este vorba doar de Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002 la art. 143 apare "d)in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;" atunci acolo nu se vorbeste de calitatea acestora de proprietari.

A intalnit cineva spete de genul asta ?
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 15:42, 5 Decembrie 2014
pai ,cu ce va incurca pe dumneavoastra ca omul-proprietar de garaj , isi blocheaza accesul in garaj....atata timp cat dumneavoastra nu aveti nici un drept in acel garaj ? e asa am dedus din ce am citit .
sau pe dumneavoastra ca deranjeaza faptul ca nu puteti parca masina in locul dansului , adica in fata usii garajului ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare Adrian.popescu@gmail.com Adrian.popescu@gmail.com Buna seara. Locuiesc la casa in București. Nu am loc sa imi parchez masina in curte. Strada pe care stau este destul de ingusta astfel incat se parchează ... (vezi toată discuția)
Parcheaza in fata portii mele shankarlove shankarlove Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta intr o problema: Locuiesc la curte, am 2 masini, spatiul din fata curtii masoara cam 12 m incap perfect cele 2 ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata altui imobil la curte mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua! Daca se poate o informatie, bazata pe o prevedere legala , in baza careia sa pot actiona. Stau la curte si in fata imobilului meu parcheaza ... (vezi toată discuția)