avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract de catre unul dintre soti
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract de catre unul dintre soti

Buna ziua, am urmatoarea problema: In anul 2010, fostul sot (am divortat in 2012) a incheiat prin mandatar, un contract de inchiriere cu o firma pentru un spatiu comercial bun comun al nostru. In anul 2013 eu, prin imputernicitul meu am reziliat acel contract si am incheiat unul nou cu firma respectiva pentru ca la finante era inregistrat cu actele de proprietate ale altui imobil iar firma respectiva nu reusea sa-si deschida punct de lucru in spatiul respectiv pt ca nu corespundea destinatia spatiului cu actele de proprietate (actele de la finante evidentiau o casa de locuit nu spatiu comercial). Precizez ca terenul pe care este construit spatiul comercial inchiriat mi-a revenit mie la partaj in 2012 (cladirea spatiului comercial nu este intabulata, probabil din cauza asta fostul sot a depus alte acte la finante). Eu fiind in alt oras, am rugat contabila firmei chiriase sa completeze actul de reziliere a contractului de inchiriere, ea a copiat la rubrica proprietar in partea de sus a formularului, numele de pe contractul de inchiriere care era numele sotului meu iar jos la semnaturi era scris doar proprietar (care sunt eu de drept, in formular, in partea de jos scria simplu doar proprietar fara nume langa ) iar tata a semnat acolo jos la proprietar.

Acum, sotul mi-a facut plangere la politie pentru fals si uz de fals ca tata i-ar fi falsificat semnatura sau ca a semnat in fals, precizez ca semnatura este cea normala cu care semneaza tatal meu, el fiind convins ca semneaza in locul meu ca proprietar, in calitate de imputernicit legal.

Eu stiu ca, in cazul unui bun comun, oricare dintre soti poate incheia sau rezilia un contract de inchiriere fara acordul celuilalt, in acest caz, cu atat mai mult cu cat sunt singura proprietara a respectivului teren pe care e construit imobilul si mai mult si singura proprietara a imobilului al carui act de proprietate a fost depus la finante cand s-a inregistrat contractul de inchiriere in 2010.

Ce sanse sunt sa fiu gasita vinovata? Eu stiu ca falsul si uzul de fals sunt fapte penale doar daca respectivul act produce efecte juridice, in acest caz eram oricum in drept sa fac respectiva reziliere doar ca s-a gresit numele pe formular.
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2014
Cris1971, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 13:23, 7 Decembrie 2014
Tot dupa divort mi-am dat seama ca de fapt el a acceptat asa usor sa-mi revina mie respectivele bunuri pentru a le pune la scut fata de creditorii care-l urmareau, ulterior bazandu-se ca va face presiuni asupra mea sa le trec pe numele actualei neveste, lucru care s-a si intamplat dar la care eu n-am cedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie mirceal mirceal Problema pe care o am e legata de niste constructii neintabulate. Strabunicii mei au cumparat in anul 1938 un teren pe care se aflau mai multe constructii, ... (vezi toată discuția)
Regim juridic pentru functionare punct de lucru viorelmirea viorelmirea societatea are un teren in propietate , iar in baza unui contract de comodat societatea a cedat pentru constructie terenul , asociatiilor , care au obtinut ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)