Sunt obligat sa contribui la cheltuielile facute de locatarul ultimului etaj, daca acesta a efectuat reparatia terasei pe cont propriu, nu prin asociatia de proprietari?
Are doar o factura pe numele sau de la o firma de constructii.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
De principiu, da, pentru ca terasa este proprietate comuna.
In particular, in cazul dv., depinde si in ce conditii a ajuns sa repare de unul singur si nu prin asociatia de proprietari.
Poate ca dv., ceilalti proprietari, n-ati vrut sa dati bani pentru aceasta reparatie. Si atunci, ce sa faca omul? Sa astepte sa-i ploua-n casa?
Sau poate nu v-a intrebat, nu v-a anuntat ca ar avea probleme din cauza terasei.....
Fiind o lucrare necesara, ea trebuia facuta. Pe de alta parte, prin reevaluare, se poate ajunge la o intelegere privind costurile. in mod normal, lucrarea trebuia aprobata ianinte si trebuia facuta o selectie de oferte.
Sarindu-se aceste atepe, nici suma in discutie nu mei este ferma: se renegociaza cu cel care a platit ...
Corect! nici pe mine, nici pe ceilalti vecini nu ne-a anuntat ca intentioneaza sa repare terasa, stiu sigur caci am vorbit personal cu dansii si ei fiind surprinsi ca lucrarea s-a terminat si nici n-au bagat de seama, caci intr-adevar este un bun comun. Dar tocmai de aceea ca este propritate comuna avem si noi un cuvant de spus, nu numai indatoriri, nu...?]Multumesc pentru raspuns!
Izolatie etaj 4
elena milos
Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)
Refacere terasa
ancatod
buna ziua,
de curand am cumparat una partament la etajul 4, ultimul nivel al blocului. Deasupra apartamentului era construita de mai multi ani o mansarda, ... (vezi toată discuția)