avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare contract achizitie apartament PRIMA CASA ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare contract achizitie apartament PRIMA CASA conforma cu amplasamentul in teren

Buna ziua,

Doresc sa prezint urmatoarea speta:
-am cumparat in urma cu un an un apartament prin programul PRIMA CASA
-mentionez faptul ca acest apartament se afla intr-un imobil cu cate 2 apartamente pe nivel, ele avand aceeasi structura ( vazuta in oglinda )
-evaluatorul trimis de banca prin care s-a contractat creditul meu PRIMA CASA nu a sesizat dispunerea apartamentului meu in teren conform documentatiei de apartamentare pusa la dispozitie de dezvoltator
-vanzarea cumpararea s-a petrecut la notar dupa verificarea actelor si a documentelor referitoare la cadastru si intabulare
-acum insa am constatat ca apartamentul achizitionat de mine conform documentatiei de apartamentare ( schitei din Releveu ) este cel de vis a vis si practic toate actele sunt facute "pe dos". Eu folosesc apartamentul pe care il doresc insa faptic am achizitionat apartamentul opus.Am discutat cu dezvoltatorul care ne-a vandut apartamentul si este de acord sa indreptam aceasta eroare, apartamentul de vis a vis fiind inca in proprietatea dezvoltatorului si are aceeasi componenta, descriere si suprafata utila pe CF. Ce pot eu sa fac in acest caz? ce solutii sunt? este necesar si acordul Fondului de Garantare pt remedierea erorii?
la mijloc este si vina evaluatorului bancii care nu a sesizat eroarea amplasarii in teren si a dat unda verde dosarului pe numar cadastral eronat.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:47, 28 Decembrie 2014
Daca toata documentatia si actele arata ca dumneavoastra ati cumparat apartamentul alaturat, mutati-va in celalalt apartament.
daca ambele apartamente ar avea expunere sudica, nu as avea nimic impotriva
celalalt apartament are insa expunere nordica - problema tb rezolvata prin acte
Daca stiti cine a fost evaluatorul incercati sa vorbiti cu El despre eroarea de material(amplasare), el fiind omul de legatura directa a bancii si a fondului de garantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu modificari si procedurile bancilor la acordarea creditelor Dorky Dorky Vorbim despre un apartament in care s-au facut modificari fara autorizatii ai peretilor interiori dar care are de la Oficiul de Cadastru releveul cu situatia ... (vezi toată discuția)
Releveu apartament bflo bflo Buna, am o problema cu achizitionarea unui apartament.Au fost facute modificari fata de releveu si banca refuza sa accepte situatia.Dezvotatorul spune ca nu ... (vezi toată discuția)
Casa duplex - riscuri maria cristi maria cristi Buna ziua, Doresc sa cumpar o parte de casa a unui duplex. Fiecare parte are carte funciara si nr cadastral separat, cadastru si intabulata separat. Insa, ... (vezi toată discuția)