avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu victima

Am facut un accident pe un drum judetean neiluminat fara restrictie de viteza fara trecere de pietoni fara nimic , accidentand o persoana care mi-a iesit in cale din lateral si era in stare de ebrietate neavand echipament reflectorizant. In urma accidentului victima a suferit fractura deschisa de femur. Mentionez ca victima nu are asigurare medicala si nu are servici.Va rog sa ma sfatuiti cum pot ajuta victima fara a fi interpretat ca fiind vinovat. Si ma intereseaza daca sunt obligat sa platesc zilele de spitalizare sau se deconteaza pe RCA.Astept raspuns din partea dumneavoastra.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: massimo_mk , utilizator 20:02, 6 Decembrie 2014
Ati dus victima la spital si ati declarat accidentul?
In dosarul penal deschis, avind in vedere ca a fost accident cu victima, se vor stabili toate aspectele. In functie de cine va fi gasit vinovat, conform experizei in domeniu (de stabilire a dinamicii producerii accidentului), va suporta si acoperirea prejudiciului cauzat. In cazul culpei comune, se stabileste gradul de vinovatie al fiecaruia.
Am sunat la ambulanta, nu am fugit de la locul accidentului, am respectat toate procedurile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni deoarece victima nu a fost atenta ioan-cristian ioan-cristian in data de 19.08.2011 am accidentat o fata pe trecerea de pietoni. eu am incetinit la prima trecere de pietoni, iar ea crezand ca masina o sa se opreasca a ... (vezi toată discuția)
Accident neacordare prioritate pieton in zona trecerii soldat cu vatamare corporala whiter whiter in urma cu cateva zile am lovit un baiat de 16 ani....in zona treceri (asta inseamna la 3 m de trecere..dar am inteles k nu are mare valoare ). ... (vezi toată discuția)
Accident Pescarul007 Pescarul007 Buna ziua, acum 2 zile am dat sa ies cu spatele dintr-o parcare perpendiculara cu strada si fara a avea prea mare vizibilitate, mentionez ca spatele masinii nu ... (vezi toată discuția)